Una dintre strategiile de a pierde în greutate este metoda japoneză „5 minute‟ urmărește reducerea excesului de grăsime acumulat în organism prin dedicarea unui scurt moment al zilei pentru a face exerciții fizice.

Cunoscută și sub denumirea de „training zero‟, metoda japoneză include o rutină alcătuită din posturi și întinderi care, completate cu o alimentație sănătoasă, te ajută foarte mult să slăbești.

Dacă ţi-ai stabilit să slăbeşti în următoarele luni, ai putea încerca această metodă fără teamă. Nu numai că îţi va susţine eforturile de scădere în greutate, dar îţi va aduce şi alte efecte benefice precum îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare, normalizarea glicemiei, alungarea tulburărilor de somn, reducerea riscului de accident vascular cerebral şi a durerilor articulare.

În ce constă această metodă japoneză de slăbit?

După cum a explicat autorul acestei metode, Tomomi Ishimura, este un sistem de condiționare fizică şi poate fi urmat de toți aceia care intenţionează să piardă excesul de grăsime acumulată. Presupune efectuarea de exerciții de respirație și întindere, cu scopul de a ajuta la readucerea corpului la poziția inițială și naturală, cunoscută sub numele de poziția 0.

Care sunt exercițiile pe care ar trebui să le practici?

Antrenamentul necesită zilnic nu mai mult de cinci minute. Pentru a slăbi în mod natural, este necesară menţinerea posturii astfel:

Gâtul trebuie menţinut drept, cu umerii situaţi direct sub urechi.

Spatele drept, cu umerii bine traşi până în dreptul urechilor

Braţele pe şolduri, cu abdomenul tras, fără o înclinare excesivă înainte a șoldurilor.

Picioarele drepte, cu tălpile pe sol şi degetele răsfirate.
În timp ce te afli în această poziţie, respiră profund, din abdomenul inferior şi încearcă să ţii abdomenul retras timp de 20 de secunde, de câte două-trei ori pe rundă pentru a lucra abdomenul.

Distribuie articolul: