Te lupți cu kilogramele? Este mai greu să îți menții obiectivul când te chinuie senzația de foame. Vestea bună este că unele alimente îți mențin stomacul plin, astfel încât vei uita că ești la dietă.

Unele cure de slăbire creează o foame constantă și tocmai acest lucru este de evitat pentru că erodează voința. Iată care sunt alimentele care ajută în procesul de slăbire, dar care oferă și avantajul sațietății!

Fasolea are aport important de fibre

Este o sursă excelentă de fibre, care oferă sațietate. Fasolea poate fi preparată sub diverse forme, inclusiv salată din boabe fierte. Fasolea stimulează, de asemenea, producția de colecistokinină, hormon care poate ajuta la suprimarea apetitului. Un studiu apărut în publicaţia „Journal of Human Nutrition and Dietetics” a constatat că o dietă bogată în fibre, printre care și fasolea, este la fel de eficientă ca o dietă săracă în carbohidrați pentru a pierde în greutate.

Somonul este hrănitor și delicios

Printre numeroasele beneficii pentru sănătate, somonul este o sursă excelentă de proteine. Într-un mic studiu publicat în revista „Obesity”, cercetătorii au descoperit că bărbații care încercau să slăbească s-au simțit sătui mai mult timp atunci când au consumat cantități mai mari de proteine la fiecare masă. Participanții, cărora li s-a propus o dietă săracă în calorii și bogată în proteine, au raportat, de asemenea, mai puțină poftă de mâncare pe parcursul zilei și nu au dorit gustări nesănătoase noaptea târziu.

Distribuie articolul: