Cu siguranță, de multe ori te-ai întrebat ce ai putea prepara pentru familia ta, acum, pe timp de vară. Chiar dacă căldura te îndeamnă să stai departe de bucătărie, noi îți propunem un meniu sănătos și rapid. Așadar, surprinde-ți apropiații cu plăcerea unui prânz consistent.


1.Supă de dovlecei

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

-1 ceapă mare, tăiată mărunt
-2 linguriţe cu ulei de măsline
-3-4 dovlecei mici, tăiaţi cubuleţe
-6 ceşti supă de pui

Mod de preparare:

1.Se călește ceapa în uleiul de măsline, la foc mediu, într-o oală mare.

2.Se adaugă dovleceii și supa de pui, la foc mediu timp de 35 de minute.

3.Se răcește supa parțial, se adaugă o treime de ea într-un blender și se amestecă pentru câteva secunde.

4.Se pune din nou toată supa la foc, pentru 5 minute. Se adaugă sare, apoi se lasă să se răcească.

shutterstock_74729845_mica

2.Pui „marinat”

Ingrediente:

-1/3 ceaşcă ulei de măsline
-3 linguriţe cu oţet
-1 1/2 linguriţe cu suc de lămâie
-1 linguriţă zahăr
-1 linguriţă praf de cimbru
-3/4 linguriţă ienibahar măcinat
-1/2 linguriţă scorţişoară
-1/2 linguriţă sare
-1/3 linguriţă piper măcinat
-1 ardei chilli, tăiat mărunt
-1/4 ceaşcă de ceapă verde, tăiată mărunt
-2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
-4 bucăţi de piept de pui dezosat, fără piele

Mod de preparare:

1.Se amestecă bine uleiul de măsline, oțetul, sucul de lămâie, zahărul, cimbrul, ienibaharul, scoțișoara, sarea și piperul. Se adaugă ardeiul, ceapa verde și urturoiul.

2.Se înmoaie bucățile de piept de pui în compoziția obținută, se acoperă vasul și se lasă puiul la marinat în frigider, timp de 24 de ore. Se întoarce din când în când.

3.Se încinge grătarul, se unge cu ulei și se rumenesc bucățile de pui marinat, pe ambele părți, timp de 8 minute. Se servește cu orez.

652x450_073963-pui-gratar

3.Tartă cu cafea și migdale

Ingrediente:

-18 biscuiţi cu cremă, zdrobiţi foarte mărunt
-1/3 ceaşcă de unt topit
-1 ceaşcă îngheţată de ciocolată, uşor moale
-2 ceşti îngheţată de cafea, uşor moale
-1/3 ceaşcă migdale măcinate
-1 ceaşcă sirop de căpşune

Mod de preparare:

1.Se amestecă biscuții pisați cu untul topit și se pune compoziția într-o formă de plăcintă. Se ține totul la frigider, timp de 15 minute, până se întărește.

2.Se pun cele două tipuri de inghețată în straturi și se presară cu migdale măcinate.

3.Se ține desertul la frigider timp de 3 ore, până s-a întărit. Cu 10 minute înainte de a servi, se scoate din frigider și se adaugă deasupra siropul de căpșune încălzit.

tarta_cu_ciocolata

Foto: ele.ro