Însăși Meghan Markle, adorată și apreciată de atât de mulți pe rețelele sociale, i-a numit pe toți obsesivi, comparându-i cu narcomanii. În cadrul unui summit virtual la care a participat recent, Meghan a vorbit deschis despre pericolele utilizării platformelor de social media, comparând chiar utilizatorii de Instagram, TikTok sau Facebook cu persoanele dependente de droguri.

Meghan Markle s-a numărat printre speakerii de la summit-ul virtual Most Powerful Women Next Gen. Mare parte din speech-ul ei a fost despre pericolele din social media. Meghan i-a asemănat chiar pe utilizatorii de rețele sociale cu narcomanii. Deși vreme de mai mulți ani a avut un cont personal de Instagram și chiar un blog, Meghan Markle spune că în prezent nu mai folosește deloc platformele de social media.

Înainte de a-și închide contul de Instagram în 2018, Meghan avea peste 1,9 milioane de urmăritori. De asemenea, a mai folosit Facebook și Twitter în trecut. Acum, numai pe Instagram sunt zeci de conturi cu numele lui Meghan și Harry, unul mai oficial decât altul, care le relatează orice pas, au oferte comerciale și se dau drept „purtători de cuvânt”.

„E ceva algorithmic acolo ce creează o obsesie. Lucru deloc sănătos pentru oameni. Mă îngrijorează faptul că oamenii au devenit obsedați de social media. A devenit practice o dependență. Cred că social media poate da dependență la fel ca drogurile. Am făcut o alegere personal de a nu mai avea conturi pe rețelele de socializare. Lucru care este extrem de benefic pentru mine”, a mai adăugat fosta Ducesă de Sussex, citată de ADPM.ro.