Preotul de la Parohia din Ghidighici a fost repus în drepturile de a sluji din nou bisericii ortodoxe. Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a emis un decret în acest sens, specificând faptul că din data de 9 august Maxim Melinti are dreptul de a săvârși cele sfinte în localitatea unde este preot.

„Slavă Domnului pentru toate”, a menționat pe contul său oficial preotul.

Amintim că anterior în susținerea preotului Maxim Melinti a fost organizat un protest al locuitorilor din s. Ghidighici și a fost inițiată și o petiție în susținerea sa. Preotului i s-a interzis să oficieze temporar slujbe la data de 22 iunie, în urma unei diplome pe care acesta ar fi primit-o de la o organizație care pledează pentru drepturile minorităților sexuale. Parohul bisericii de la Ghidighici, Maxim Melinti, a ținut ulterior un briefing de presă în care și-a cerut iertare de la Biserica Ortodoxă, Mitropolitul Vladimir și comunitatea creștină.

Vezi și: Preotul Maxim Melinte își cere iertare de la Mitropolitul Vladimir: „Am greșit când am rămas rece la îndemnurile Înaltpreasfinției Sale”