Primăria comunei Ghidighici a organizat „Târgul de Crăciun”. Responsabilii și-au propus ca în fiecare zi de sâmbătă, câte 10 meșteri populari locali, să-și expună spre vânzare lucrările realizate. 

Comuna Ghidighici este bogată în meșteri populari, iar organizatorii iarmarocului și-au propus să-i scoată din zona de confort. Din cauza condițiilor epidemiologice pot participa sâmbătă de sâmbătă doar câte zece persoane.

Victor Durbală, primarul comunei Ghidighici: „Anul ăsta ne-am gândit să organizăm evenimentul în aer liber, pentru că, totuși, spiritul de Crăciun e ceva aparte și am spus că trebuie să reluăm practica asta. Cred că o să fie o tradiție, în fiecare an de sărbătorile de iarnă să organizăm câte un târg pentru meșterii noștri populari, îi scoatem din zona lor de confort. Anul acesta avem doar 10 tarabe, pentru că respectăm condițiile epidemiologice”.

La iarmaroc poți găsi lucruri hand-made (lumânări, accesorii, tablouri), miere de albini și dulciuri. La târg am găsit-o și pe tanti Svetlana, cea care de patru ani realizează lumânări și lucrări din boabe de cafea. Femeia spune că este înnebunită de când se știe de lucrurile hand-made, dar de patru ani a început să le realizeze și pentru vânzare.

„Îmi plac lucrurile hand-made. De când mă știu mă ocup cu asta. Boabele de cafea sunt cele care mă inspiră, e un lucru migălos. Este ceva pentru suflet”, menționează femeia.

Vizitatorii spun că sunt fericiți când se organizează așa evenimente la ei în comună.

„Tare ne place. Așa te mai întâlnești om cu om, mai poți să te relaxezi. Și pentru copii este interesant. Vedeți cât de mult se bucură?”, spune un locuitor.

„Da, tare îmi place. Ne-au dat și dulciuri aici. Îmi place acest iarmaroc”, conchide un tânăr.

„Târgul de Crăciun”, organizat de Primăria comunei Ghidighici va fi deschis sâmbătă de sâmbătă până pe 7 ianuarie, 2022.