Fiecare dintre noi cauta idei de deserturi de vară, lejere si racoroase, dar totuși suficient de dulci încât sa satisfacă acea poftă de „ceva bun”. Astazi, îți propunem o idee de smoothie delicioasă și vegană pentru că în zilele călduroaase ai nevoie de ceva ușor de digerat,nu? 

Mango Lassi este un deșert indian clasic, bazat pe o combinație de iaurt cu mango copt și dulce, care funcționează de minune vara. Cu toate acestea, majoritatea lassi-urilor găsite în comerț conțin iaurt gras și zahăr procesat. În continuare îți vom arată cum  prepari un lassi cremos și minunat, doar cu ingrediente naturale.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 165 g mango
  • 120 ml lapte de cocoș
  • 35 g iaurt vegan de de cocoș sau de soia
  • 7 ml suc de lime
  • O linguriță de miere
  • O linguriță de fulgi de cocoș (pentru servire)
  • Câteva cubulețe de mango proaspăt (pentru servire)

Cel mai important lucru, când vine vorba despre mango lassi, este alegerea unor fructe de mango coapte și dulci. Gustul acestora va face toată diferența! Dacă nu găsești mango proaspăt, poți folosi și mango congelat, deja tăiat sub formă de cuburi.

Dacă, totuși, ai găsit mango proaspăt, spală-l, apoi îndepărtează-i coaja și taie-l în cubulețe. Ține-l în frigider timp de 30 de minute sau în congelator timp de 10 minute.

Apoi, pune-l în vasul unui blender, alături de 120 de mililitri de lapte de cocoș. Poți folosi lapte la cutie sau la conservă, cel din urmă având un procent mai mare de grăsime. Prin urmare, vei obține un lassi mai cremos și mai caloric.

Alături de mango și de lapte, pune în blender și sucul de lime, linguriță de miere și iaurtul vegan. Poți folosi orice iaurt simplu, fie că este făcut din soia, cocoș sau migdale. Amestecă toate ingredientele în blender, până obții o consistentă cremoasa și omogenă.

Toarnă mango lassi într-un pahar, apoi presară deasupra fulgii de cocoș și cubulețele de mango proaspăt. Îl poți mânca imediat, cu ajutorul unei lingurițe, sau îl poți bea cu paiul, dacă preferi o consistentă mai lichidă.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: