Pentru că temperaturile sunt tot în scădere și prognozele meteo anunță ploi și averse, am zis să scriu câteva trucuri pentru îngrijit pantofii pentru a-i proteja de umezeală, dar și ce trebuie să faci după ce te-a prins ploaia. Și asta, pentru că tot pățitul e priceput – eu mi-am stricat o pereche de pantofi care, după ce au fost plouați cu mare dare de inimă, am decis să-i usuc cu un uscător de mâini și după a început să le scârțâie talpa, și-au pierdut forma și păcat de ei, pentru că erau unii dintre cei mai comozi pantofi pe care i-am avut.

Pentru a evita pătrunderea apei, pielea pantofilor se unge cu substanțe grase, dar care se aplică în strat foarte subțire. Se pot utiliza produse speciale din comerț, dar problema se poate rezolva și acasă, prin aplicarea uleiului de ricin, uleiului de măsline, unturii de pește sau laptelui demachiant. După vei aplica și crema de pantofi care obișnuiești să o folosești pentru acești pantofi. Astfel vei împiedica uscarea excesivă a materialului și deteriorarea lui.

Dacă te-a prins ploaia și ești încălțată cu pantofi din piele naturală, imediat ce ai ajuns acasă, șterge umezeala de pe încălțăminte cu o cârpă curată înmuiată în oțet alb. Urmele de noroi se vor șterge abia după uscare, utilizând o cârpa sau o perie.00570big

Nu încerca să usuci pantofii uzi în apropierea surselor de căldură precum calorifer, reșou sau aerotermă – materialul se va usca, se va strânge și se va scoroji.

Dacă te-a prins ploaia cu încălțăminte din piele întoarsă, nu te panica, pentru că, cu puțină îndemânare, vei reuști să curăți petele provocate de stropii de ploaie. În acest scop poți folosi detergenții speciali din comerț sau, în condiții de casă, poți folosi bicarbonatul de sodiu.  Atunci când clătești produsul de pe încălțăminte, ai grijă, pentru a nu strica fibra.

Dacă totuși intuiești că va ploua, poți evita toată această bătaie de cap purtând o pereche de ciuboțele din cauciuc în culori pastelate sau vibrante – va fi comod, trendy și potrivit sezonului. Dacă ai o întâlnire importantă la care e musai să porți pantofi eleganți, ia-i la pachet 🙂

cQgTF

Visează în această toamnă doar la lucruri frumoase, colorează-ți zilele posomorâte cu haine colorate, o umbrelă hazlie și transmite tuturor din jurul tău dragostea de viață!

Daniela Dermengi, LadyLikeWoman.com