Nu este nevoie să cumperi kebab, dacă îl poţi face în propria bucătărie. Îţi arătăm cum să prepari unul delicios, alături de care poţi pune o garnitură de cartofi, cuşcuş sau sos de iaurt.

 

Ingrediente pentru două porţii

Pentru kebab:

500 g amestec carne tocată vită și porc

30 ml ulei

1 ceapă albă

mentă uscată

paprika

chimen

sare

piper

Pentru sos:

150 g iaurt grecesc

1 cățel de usturoi

20 ml ulei de măsline

coajă de lămâie

Mod de preparare

Cureți ceapa și o razi, apoi o amesteci cu uleiul, carnea și condimentezi cu paprika, mentă, chimen, sare și piper, după gust.

Formezi kebabul cu mâna umedă și-l înfigi pe bețe de frigărui. Îl așezi pe grătar și-l rumenești pe toate părțile.

Pentru sos, combini iaurtul cu uleiul de măsline, cățelul de usturoi pisat și coajă de lămâie, după gust. Servești kebabul cu sos de iaurt.

 

 

Distribuie articolul: