De curând, Stela Popa, prezentatoarea știrior TVR2 de la București a oferit un interviu de suflet pentru revista Femeia, una dintre cele mai vechi reviste din România. Jurnalista a vorbit despre parcursul său și rolurile pe care și le asumă – jurnalistă, scriitoare, bloggeriță, mamă și soție.

Stela spune că nu a forțat niciodată lucrurile. Totul a venit absolut firesc, de la sine, dar asta nu înseamnă însă că nu a depus un anumit efort. Într-o anumită măsură și școala a influențat-o, a pregătit-o pentru ceea ce urmează.

„Văd acum în jur oameni importanți care devalorizează școala și văd o atmosferă în care nu mai contează să „ai carte”, ci doar contul din bancă… Școala e foarte importantă, dar nu e chiar totul, școala vieții e cea care te formează și te călește cu adevărat. Practica bate gramatica. Am învățat atâtea lecții de viață, mai cu seamă în ultima perioadă! Un om „școlit” de viață e cel care învață cu adevărat ce este sacrificiul, să strângă din dinți, să se ridice și să meargă mai departe”.

Cât despre parcursul său, jurnalista spune: „Ai grijă ce-ți dorești că se poate împlini”. Și-a dorit dintotdeauna să ajungă în România, să facă presă acolo și uite-o azi la București, la TVR2, la principalul buletin de știri.

Aceasta afirmă că nu și-a dorit să fie vedetă și nu pentru asta a ales să facă ceea ce îi place. Pe de altă parte, odată cu trecerea timpului, a înțeles și a conștientizat rolul pe care și l-a asumat. „Televiziunea înseamnă public, un public care te evaluează și, în același timp, te încarcă de energie. Cine afirmă că s-a săturat de celebritate să se gândească la momentele când s-a expus pentru prima dată în fața publicului, la cum vedea atunci lumea și de unde a pornit, de ce a vrut s-o facă”, mărturisește basarabeanca.

Stela recunoaște că nu e ușor să îmbine cariera în televiziune, rolul de mamă și soție, dar încearcă să le facă pe toate.

„E greu, e chiar foarte greu să fii mamă, soție și prezentatoare TV. Pe sticlă trebuie să fiu impecabilă. Să uiți de tot și toate când zici „bună seara”. Să ajungi la inima telespectatorului, iar el să nu-ți știe necazurile. Și aici intervine rolul familiei. În această meserie contează enorm cu cine faci casă. Omul de lângă tine trebuie să te înțeleagă, să te respecte și să te susțină… Marele regret este însă că nu am suficient de mult timp pentru piticul meu seara. Aș fi vrut să fiu mai mult timp cu el. Așa cum a fost mama mea alături de mine în copilărie”, mărturisește jurnalista.

Întrebată fiind ce înseamnă pentru ea „Acasă”, prezentatoarea zice că acasă e acolo unde îi este familia. Acasă e și de o parte, și de alta a Prutului. Acasă e unde are oameni frumoși și dragi alături. Acasă e unde e liniște și pace, unde sunt toți sănătoși și împliniți. „O parte din acest acasă a rămas, din păcate, în trecut și nu va mai reveni vreodată…”

Despre planurile sale de viitor, Stela spune că proiectul său major în acest moment este fiul ei. Și, dacă Dumnezeu va binevoi să-i mai dea un proiect de acest fel, se va simți mai mult decât împlinită.

Distribuie articolul: