Rețeta delicioasă de mici din carne de pește. Iată ce trebuie să faci pentru a prepara clasicii mititei.

Ingrediente:

  • 500 de grame de pește alb, fără oase
  • o ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • frunze de pătrunjel, după gust
  • frunze de mentă (jumătate de cană)
  • jumătate de ardei iute crud
  • două linguri de pesmet
  • chimen
  • sare și piper după gust.

Preparare:

Pune feliile de pește în apă cu sare și zeamă de lămâie câteva minute. Apoi pune peștele în robotul de bucătărie împreună cu ceapa, usturoiul, mirodeniile și pesmetul. Toacă totul mărunt până obții o pastă. Adaugă uleiul, sarea și piperul și amestecă pentru omogenizare. Lasă mititeii la rece o oră. După aceea, pe un platou, cu mâinile puțin umede, modelăm mititeii care se pot face la grătar sau într-o tigaie antiaderentă. Un sfat – mititeii merg foarte bine cu tahina (pastă de susan) sau cu iaurt gros.. Micii pot fi serviți cu cartofi nature sau cartofi piure, orez sau diferite salate asortate. Poftă bună!

Poftă bună!

 

Distribuie articolul: