Dacă îți place suspansul și ești mare fan al detectivelor, atunci trebuie să arunci o privire asupra listei cu filme polițiste pe care ți-o oferim. Unele sunt cunoscute, altele mai puțin, dar cu siguranță vei găsi măcar un film pe placul tău.

Iată câteva filme polițiste pe care le găsești pe Netflix, și nu doar, recomandate de postmodern.ro.

În umbra lunii / In Shadow of The Moon (2019)

Un thriller polițist SF pe care-l găsești pe Netflix, cu un început excelent, care te prinde foarte repede. Povestea se desfășoară pe parcursul mai multor zeci de ani, într-un puzzle interesant. Un polițist aflat la începutul carierei încearcă să dezlege moartea subită și sângeroasă a mai multor locuitori ai Philadelphiei. După încă 9 ani, povestea se repetă. Există tot felul de coincidențe și ucigașul pare că îl cunoaște îndeaproape…

Iris / In the shadow of Iris (2016)

Un thriller franțuzesc senzual în care misterul care trebuie dezlegat este în jurul dispariției unei femei foarte frumoase (Charlotte Le Bon). Mecanicul auto interpretat de Romain Duris este unul dintre suspecți… De fapt, Max chiar a făcut o înțelegere cu Iris pentru a-și înscena dispariția și răpirea ulterioară…

Anon (2018)

La fel ca și În umbra lunii, Anon e tot un film polițist SF Netflix care-și pune problema cum cât de interesant sau nu va fi munca de polițist în viitor, atunci când tot ce vedem va putea fi accesat de poliție… Premisa e foarte interesantă, la fel ca și actorul din rolul principal, nimeni altul decât Clive Owen. Owen face echipă în acest film cu Amanda Seyfried. Amândoi joacă destul de bine și misterul crimelor pe care polițistul Clive Owen le are de rezolvat e imposibil să nu te intrige.

Den of Thieves (2018) – pe Netflix până pe 14 aprilie 2021

Dacă nu l-ai văzut încă, e bine de știut că acest super film de acțiune cu Gerard Butler în rolul principal, în care polițiștii sunt mai cool și mai duri ca toți răufăcătorii la un loc, se află pe Netflix până pe 14 aprilie 2021. O echipă de șerifi din Los Angeles anchetează o bandă criminală foarte bine pusă la punct și care plănuiește să spargă banca federală… Dar șerifii conduși de Gerard Butler au propriile metode neortodoxe de a da de cap misterului și pentru a-i prinde pe foștii militari transformați în răufăcători…

6 Days (2017)

Un film polițist britanic despre terorism pe care-l găsești de asemenea pe Netflix. 6 Days este inspirat dintr-o poveste reală, luarea de ostatici din 1980 de la Ambasada Iraniană din Londra. Mai mulți arabi intră cu forța în Ambasadă și cer eliberarea altor arabi deținuți în Iran. Filmul nu bravează, așa cum o fac multe producții, când vine vorba de inteligența și abilitățile polițiștilor și ale echipelor anti-tero, ceea ce îl face plăcut de urmărit și mai autentic față de filmele clasice din această categorie, dar îi și scade din tensiune.

Vezi și: 18 seriale detective lansate în ultimii trei ani pe care merită să le privești dacă îți place suspansul și adrenalina

Below Zero – lansat pe Netflix în 2021

Dacă ți-era dor de un film nou de acțiune bun, combinat cu thriller, Below Zero e una dintre puținele propuneri pe care am găsit-o pentru tine. Un film spaniol lansat în 2021 de Netflix și care pe noi ne-a ținut cu succes în suspans. Unde mai pui că e vorba și despre români în poveste (nu știu dacă ați observat dar mafioții români sunt la ordinea zilei în filmele și serialele spaniole din ultimii ani).

Murder Mystery / Vacanță criminală (2019)

E o comedie ușoară care are în centru un polițist american în vacanță în Europa, cu Jennifer Aniston și Adam Sandler în rolurile principale. Cele mai multe glume sunt pe seama celor doi și a relației lor de lungă durată. Audrey și Nick sunt doi americani obișnuiți care pleacă în luna de miere după 15 ani de căsătorie 🙂 Doar că vacanța se transformă dintr-un tur cu autobuzul într-una de vis pe un iaht al unor bogătași. Însă totul vine cu un preț, corect? Așa că ajung să pice ca musca în lapte într-un conflict de familie și capul familiei e ucis. Urmează o cursă contracronometru și super haioasă pentru a identifica ucigașul, mai ales că Nick este polițist… Poți vedea Vacanță criminală pe Netflix.

Prizonieri / Prisoners (2013)

Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului. La fel ca și True Detective, acțiunea se petrece în America profundă. Acolo unde sărăcia merge mână în mână cu misterele unor crime, cu răpiri și minți bolnave.

Două fetițe sunt răpite în statul Pennsylvannia, iar căutările par că nu duc nicăieri. Din contră, deși apar mai mulți suspecți, misterul parcă ne adâncește într-un nisip mișcător. Răpirea este dublu investigată. Pe de o parte polițistul Loki, pe de cealaltă parte tatăl Annei, una dintre fetițele răpite, încearcă să găsească fetițele. Toată lumea suspectează pe toată lumea. Iar viziunea întunecată a regizorului Denis Villeneuve reușește să te facă să te implici emoțional în căutări, de acasă din confortul propriului fotoliu. Jake Gyllenhall e magistral în rolul polițistului, în timp ce Hugh Jackman în rolul tatălui devine un pic plictisitor.

The Lovebirds / Porumbeii (2020)

Vrei să vezi o comedie care e și romantică și de acțiune și are un mister detectivistic în centru? Atunci Lovebirds e perfectă pentru tine. Jibran și Leilani sunt împreună de ceva timp, așa că viața sexuală nu mai e chiar la fel de intensă. Și micile certuri din tot felul de motive hilare apar la tot pasul. Dar fix când sunt hotărâți să se despartă, cuplul ajunge în centrul unei intrigi criminale. În ciuda micilor neînțelegeri super simpatice, vor reuși să supraviețuiască și să dea de cap răufăcătorilor?

The Nice Guys / Super băieți (2016)

Doi tipi cât se poate de diferiți, jucați de Ryan Gosling și Russell Crowe, ajung să formeze un cuplu detectivistic care se afundă într-o conspiraţie. Politicieni, industriaşi lacomi din Detroit şi femei ușuratice se joacă de-a şoarecele şi pisica în goana după mize mari. Nimic nou sub soare, doar că regizorul The Nice Guys e foarte inventiv. O să vă distreze în mod special ezitările şi mimica amuzantă ale personajului interpretat de Ryan Gosling. Plus intervenţiile salvatoare ale durului său coleg de investigaţie, un Russell Crowe uns cu toate alifiile, cinic şi bătăuş. E una din multele filme polițiste mișto pe care le găsești acum pe Netflix.

Zodiac (2007) – bazat pe crimele unui criminal în serie

Criminalul în serie? Avem în Se7en. Paranoia? În The Game. Dubla personalitate? Fight Club. Teroarea care se strecoară pe la marginile ecranului, niciodată în prim-plan? Panic Room. Zodiac? Criminal în serie, paranoia, dublă personalitate, teroare.

Însă calitatea acestui film polițist nu stă în idee, ci în modul în care regizorul o tratează. Având ca punct de plecare romanul omonim al lui Robert Graysmith, despre criminalul care a activat în anii ’60-’70, în zona San Francisco Bay, regizorul David Fincher nu realizează doar ecranizarea unei cărți, ne prezintă un caz inclus deja în cultura pop.

Blade Runner 2049 – Vânătorul de recompense 2049 (2017)

Un film polițist SF din grila Netflix cu Ryan Gosling în rolul principal…Blade Runner 2049 e o continuare a clasicului Blade Runner. Dacă filmul din 1982 a fost foarte prost primit, încât de câștigat Oscaruri nici nu s-a mai pus problema, sequel-ul a luat două astfel de premii. Timpul a arătat că Blade Runner cel clasic e o realizare cinematografică extraordinară, aș că această continuare din 2017 trebuia să se ridice la un nivel de artă comparabil. O provocare semnificativă!

Red Notice – film polițist Netflix care urmează să apară în 2021

După o luptă pentru drepturile de distribuție între cei mai mari distribuitori de film din State, Netflix a câștigat. Ce este mai exact Red Notice? O comedie care combină genurile thriller și film polițist de acțiune, cu îndrăgitul Dwayne Johnson în rolul principal. I se alătură în distribuție Gal Gadot (cunoscută pentru Wonder Woman) și Ryan Reynolds. Dwayne Johnson este agentul FBI care se joacă de șoarecele și pisica cu cuplul de rău-făcători Gal Gadot – Ryan Reynolds. De urmărit cât de distractivă va fi joaca aceasta în a doua jumătate a anului, când va avea cel mai probabil premiera pe Netflix acest film.

Citește și: 7 cele mai noi detective adaptate după romanele Agathei Christie. Trebuie să le privești dacă îți plac misterele polițiste (Foto)

Distribuie articolul: