Astăzi venim cu o listă de ecranizări a detectivelor scrise de superba Agatha Christie. Sunt pelicule pe care posibil să nu le fi văzut încă și care merită toată atenția dacă îți plac filmele polițiste.

1. The Pale Horse (2020)

Primul film după Agatha Christie din lista noastră a fost lansat chiar anul acesta, în 2020. The Pale Horse urmărește povestea lui Mark Easterbrook care tocmai s-a mutat în Chelsea. Totul decurge normal până când, într-o zi, istoricul este chemat la secția de poliție. O listă de nume a fost descoperită în posesia unui cadavru. Care este legătura bărbatului cu persoană decedată? De ce apare pe acea listă plină numai de victime? Ce legătură are cultul vrăjitoarelor cu tot ceea ce urmează să i se întâmple? Privit dintr-o perspectivă contemporană, filmul ne poartă printre frământările lui Mark în încercarea de a dezlega misterul.

Filmul The Pale Horse, sau mai bine spus mini-seria, este alcătuit din două părți, a câte 60 de minute fiecare. Găsești aici trailerul The Pale Horse.

2. The ABC Murders (2019)

The ABC Murders (Ucigașul ABC) e una dintre poveștile detectivistice ale Agathei Christie care îl are în centru pe Hercule Poirot. În această adaptare, Hercule Poirot este jucat de nimeni altul decât John Malkovich, a cărui interpretare a fost apreciată de critică.

Retras la pensie, fostul detectiv primește numeroase scrisori semnate „ABC”. Semnatarul scrisorilor îl provoacă pe Hercule Poirot la dezlegarea unor serii de crime. Deși par doar o glumă, povestea ia o întorsătură sinistră. Telegramele se dovedesc a fi reale, atunci când încep să apară victime ucise în ordine alfabetică. Oare cât de repede va reuși detectivul belgian să înțeleagă codul după care funcționează aceste crime?

Această ecranizare, care este de fapt o mini-serie, cuprinde trei părți a câte 60 de minute. Vezi aici trailerul The ABC Murders.

3. Ordeal by Innocence (2019)

În anul 1954, de Crăciun, Rachel Argyll este ucisă la moșia sa, Sunny Point. Imediat, suspiciunea cade asupra fiului ei vitreg, Jack Argyll, care este arestat. Bărbatul pledează nevinovat. Dar oare cum poate fi achitat cineva fără un alibi? A treia colaborare între BBC și Amazon pentru adaptarea poveștilor Agathei Christie are o distribuție care se ridică la înălțimea așteptărilor și reușește să mențină constant suspansul.

Filmul de tip mini-serie are trei părți a câte 60 de minute. Vezi aici trailerul Ordeal by Innocence.

4. Crooked House (2017)

Charles Hayward, fost spion devenit detectiv, este chemat de către fosta sa iubită la moșia familiei pentru a rezolva o crimă. Bunicul ei tocmai a fost omorât, iar amestecul poliției în afacerile familiei ar putea da la iveală prea multe secrete. Crooked House (Casa Strâmbă) este una dintre cele mai încâlcite povești ale Agathei Christie, cu un final pe măsură.

Vezi aici trailerul Crooked House.

5. The Witness for the Prosecution (2016)

Emily French, moștenitoarea unei averi considerabile, este găsită moartă în apartamentul ei din Londra. Toate dovezile îl indică drept făptaș pe Leonard Vole, un tânăr oportunist căruia îi este lăsată toată averea femeii. Menajera victimei depune mărturie pentru acuzare, enumerând toate motivele pentru care Leonard i-ar fi omorât șefa. Dar oare depoziția ei este întemeiată?

Acest film dupa Agatha Christie, de tip mini-serie, are două părți a câte 60 de minute. Vezi aici trailerul The Witness for The Prosecution.

6. And Then There Were None (2016)

And Then There Were None este una dintre cele mai captivante povestiri a Agathei Christie. Titlul original al cărții și al filmului a fost 10 negri mititei, care, la rugămintea nepotului Agathei Christie, a fost schimbat, din motive de corectitudine politică.  Povestea prezintă 10 oameni necunoscuți ce sunt invitați pe o insulă de către un/o misterios/misterioasă persoană ce se semnează U.N.Owen. Din motive personale, fiecare acceptă invitația, fără a ști cu siguranță motivul chemării lor sau ce îi va aștepta pe insulă. Rămași izolați de uscat, încep să moară pe rând.

7. Murder on the Orient Express (2017)

Adunați laolaltă de călătoria cu Orient Expressul, șapte necunoscuți devin suspecți de crimă. Oricine poate fi făptașul. Dar, spre norocul lor, unul dintre călători este însuși Hercule Poirot, renumitul detectiv belgian. Filmul urmăreşte ancheta celui mai popular detectiv din literatură – Hercule Poirot. Acesta va pune cap la cap detaliile şi indiciile pentru a descoperi cine l-a ucis pe milionarul american urcat în luxosul Orient Express.

Vezi aici trailerul Murder on The Orient Express.

Casa de filme 20th Century Fox va lansa anul acesta, pe 18 decembrie, noua ecranizare a cărții Agathei Christie Death on the Nile. Rolul lui Hercule Poirot va fi și de data aceasta jucat de Kenneth Branagh. Pentru cei curioși să arunce o privire, las aici link-ul de la trailerul filmului Death on the Nile.

Sursa: Postmodern.ro

Citește și: 18 seriale detective lansate în ultimii trei ani pe care merită să le privești dacă îți place suspansul și adrenalina