Cafeaua este una dintre cele mai îndrăgite băuturi calde. Despre stereotipuri s-a vorbit foarte mult, de exemplu faptul că aceasta provoacă insomnie, are anumite consecințe asupra pielii și multe alte stereotipuri răspândite în toată lumea. 

Cafeaua accelerează metabolismul

Este o opinie că această băutură are rolul de a accelera metabolismul sau altfel spus, să mărească cantitatea de calorii arse de către organism. Acest fapt este adevărat, dar nu trebuie să respectăm o dietă bazată doar pe cafea. Cafeaua va avea efect doar prima perioadă, pentru că în cazul în care veți consuma cafea în mod regulat, metabolismul nu va suferi multe schimbări.

Boabele de cafea obțin miros plăcut datorită aromatizatorilor

Cu siguranță ați observat pe vitrinile magazinelor cafea cu diverse arome, cum ar fi fructele tropicale sau ciocolată. Din păcate, acest tip de boabe nu pot fi numite naturale, din motiv că în procesul de prăjire a acestora, au fost adăugați diverși aromatizatori.

Acest fapt nu este adevărat. Boabele de cafea de la sine pot avea diverse arome, care se formează în dependență de soiuri de arbori de cafea și condițiile în care au fost crescute. Cafeaua neagră sau espresso dezvăluie note de pâine prăjită, caramelă și nuci, iar dacă adăugăm lapte, putem simți note de biscuit delicat.

Cafeaua încetinește procesul de îmbătrânire

Tot secretul este că boabele de cafea conțin antioxidanți, substanțe care blochează activitatea radicalilor liberi. Respectiv, putem combina utilul cu plăcutul, să consumăm cafeaua preferată și să întinerim.

Acest lucru este adevărat. Cafeaua cu adevărat conține antioxidanți și are efect de întinerire pentru piele, doar că se recomandă pentru un efect mai puternic, utilizarea produselor de îngrijire ce au în componența sa cafea.

Cafeaua în format „to go” a apărut datorită șoferilor

Într-un anumit moment istoric, oamenii brusc au început să utilizeze transportul personal. Ulterior, aceștia au început să călătorească tot mai des cu propriul automobil, însă nu doreau să refuze la coffee break-urile tradiționale. În acest sens, a fost inventat formatul „to go”. Cafeaua era pregătite în pahare de plastic, ce erau comode în călătorii.

Este un fapt adevărat, iar în acest an, formatul „to go” sărbătorește 56 de ani.

Decafeine nu conțină cofeină

În cazul în care nu vi se recomandă să consumați cafea, dar nu puteți refuza de la ea, puteți trece la decafeine. Ideea este că decafeine se recomandă persoanelor care au probleme cardiovasculare, dar oricum aceasta conține cofeină. Procentul de cofeină ajunge la 3%, adică mai mic decât în cafeaua obișnuită.

Cafeaua provoacă insomnia

Din acest motiv nu este recomandat consumul de cafea înainte de somn. Doar o cană cu cafea vă poate provoca gânduri cu ce să vă ocupați pe parcursul nopții. Apropo, cafeaua cu lapte (cappuccino, latte) nu sunt o excepție.

Acest fapt nu este adevărat. Toate băuturile ce conțin cofeină, au efect de înviorare, doar că acest efect durează cel mult 3 ore. Respectiv, el nu poate fi atât de puternic pentru a provoca insomnia.

Sursă: marieclaire.ru