Adriana Parfeni și soțul său Alexandru și-au creat propria poveste în lumea handmade-ului prin creații unice, culoare și inspirație. El muzician de profesie posedă instrumentul muzical țambal, ea coregraf și dansatoare de meserie, au reușit să combine aceste domenii din dorința de a realiza lucrări manual.

Te invităm să descoperi o poveste frumoasă cu multe detalii handmade, elegante și colorate.

„Pe lângă activitatea noastră artistică care în mare parte nu ne prinde in acțiune în toate cele 12 luni ale anului, simțeam ambii ca ne mai rămâne destulă energie creativă pe care nu reușim să o consumăm în perioada sezonului de activitate în domeniul nostru ca și artiști. O primă “scânteie” în direcția dată am avut-o în 2015 cu crearea trandafirilor din Biser. 

Tot în acest an am fost entuziasmată și de decor, buchetul miresei, butoniere și multe alte feluri de compoziții florale având un succes frumos în domeniul dat doar că odată cu începerea pandemiei a scăzut cererea brusc. Dragostea față de cărțuliile cu tematici și direcții pe care le-am menționat mai sus  am prins-o chiar în timpul pandemiei anul 2020, începând să implementez în practică și realizând primele proiecte”, a spus Adriana.

Primele lucrări le-am creat pentru nunta mea proprie

„Am început a crea anumite creații din biser și hârtie încă de la vârsta de 22 – 23 de ani, primele lucrări (compoziții complete) le-am creat chiar pentru nunta mea proprie, aproximativ tot decorul fiind făcut de mine. Primele lucrări tipărite pe hârtie, au fost invitațiile pentru nunta mea pe care le-am împărțit celor dragi sa ne fie alături în Septembrie 2017. Nu pot să spun că a fost un plan sau ceva scenarizat către aceasta activitate, a venit așa, natural, cumva de la sine, dorind tot mai mult și mai mult să creez de toate … a pornit totul de la chițibușuri dar în prezent am ajuns să am nevoie ca să avansez de mai multe aparate, unele mai mici, altele mai mari, am aparat care ajunge să cântărească chiar și câteva sute de kilograme”, povestește tânăra.

Fire energetică și optimistă, se completează perfect alături de soțul său-puternic, serios dar și cu idei extraordinare, ce dau naștere unor lucrări impresionante.

„Ne entuziasmează și ne permite să implementăm frumosul educat și crescut în noi în dea-lungul anilor de școală și de studenție in domeniul artei prin intermediul lucrului artistic cu hârtia, elementelor de decor și prin tot ceea ce sclipește și cucerește prin a atrage atenția și privirea omului. În afara sezonului de activitate artistică în domeniile noastre cu muzica și dansul pot să spun că o a doua activitate de bază: Lucrul Artistic cu Hârtia. Creez invitații, plicuri și panouri informative pentru diferite genuri de evenimente, albume pentru pentru miri fără ilustrații poligrafice, agenda miresei (proiect personal) cu ilustrații, Guest Book (cartea de urări din partea oaspeților evenimentului) și des solicitatele rame foto pentru a include fotografiile proaspăt scoate de sub tipar chiar în timpul evenimentului”, a spus Adriana

O dorință mult prea mare a fost să creez ceva pentru picii și părinții lor

„De până la naștere, cu călătoria în timp până la 7 anișori a lor, atât pentru fetițe cât și pentru băieței. Aici deja fantezia mea nu are margini, reușind să ofer o gamă mare de colecții cu ilustrații care sunt aranjate într-o ordine logică în respectivele cărțulii. Am mai completat gama de creație cu superbele albume de familie, cu agende pentru întregul an. Dar pentru mine este și rămâne important să stea în “capul mesei”, coperta personalizată a fiecărui produs care să poată să caracterizeze și practic să ofere o descriere persoanei care dorește ceva la comandă de la mine”, a mai spus Adriana.

Recunoaște că în spatele acestor lucrări se află o muncă colosală, nopți nedormite și investiții continue, dar rezultatele obținute și mulțumirea clienților, o motivează să creeze tot mai diferit și calitativ.

„Timp se investește nelimitat , mai ales atunci când vreai să dobândești ca rezultat un proiect care să se lase observat și apreciat de toată lumea îndrăgostită de asemenea creații. Pentru mine orele unei zile le-aș putea compara ca durată și valoare cu bănuții unui leu de-al nostru , deci ca să acumulezi in bănuți suma unui leu ai avea nevoie de 100 de bănuți, imaginativă o paralelă de genul în orele necesare mie pentru a crea un proiect după care într-un final acest proiect să-l scot și să-l realizez în formă de produs”, menționează artista handmade.

Mereu mi-am dorit să pot crea lucruri și lucrări așa cum le văd și le simt eu că aș vrea să fie indiferent că ar părea mai simple , sau mai complicate ca și construcție. Calitățile pe care le-aș putea eu enumera pentru a face ceea ce creez eu, din punctul meu de vedere ar fi; răbdare infinită, imaginație creativă, dragostea către frumos și util, îndemânare ,probabil nu în ultimul rând ar fi perfecționismul în caz contrar s-ar putea primi un produs gen “așa cum se primește” însă nu așa cum de fapt ți l-ai dorit să fie”, menționează artista handmade.

Mă regenerez odată cu reușita finală a proiectului și zâmbesc atunci când îl implementez în formă de produs. Când admir și îmi pot savura efortul și munca depusă răsfoind fiecare pagină creată cu mult suflet, povestește artista handmade.

„Primele sentimente frumoase răsar din momentul când cineva este cointeresat de vreo lucrarea de a mea, urmează emoția care se dezvolta din discuția cu persoanele respective despre toate nuanțele si detaliile care le solicită de la mine pentru a fi incluse in produsul pe care și-l doresc , care emoționează destul de mult atunci când știi ca omul așteaptă de la tine și eu trebuie să fiu în stare săi realizez. Cea mai mare emoție este atunci când împachetez în cutie produsul și plecă către proprietar , după care una din cele mai puternice si motivaționale emoții le primesc atunci când odată ajuns în mâinile proprietarului produsul așteptat de el , vine cu un feedback”, adaugă Adriana.

Distribuie articolul: