Până nu demult se considera infidelitate doar contactul fizic. Dacă o persoană avea contact sexual în afara relaţiei cu un vecin, coleg, o cunoştinţă ocazională sau chiar şi cu o prostituată, se considera că aceasta îşi înşeală partenerul.

În zilele noastre, infidelitatea se manifestă şi fără contact fizic, adică prin apropierea în mediul online.

Flirturile se fac în social media sau chat-rooms, sexualitatea se explorează cu ajutorul webcam-ului sau a pornografiei, iar aplicaţii precum Tinder sunt create special pentru a găsi persoane disponibile”, declară sexologul Gabriela Marin.

Unele dintre activităţile online ale oamenilor au tendinţa de a ameninţa relaţia. Iată câteva semne care arată că partenerul dvs. ar putea fi interesat de altcineva, cunoscut în mediul online.

Este deseori preocupat de conversaţiile digitale în scris, dar niciodată nu menţionează despre ce este vorba. Utilizarea compulsivă a telefonului mobil poate fi o sursă constantă de conflict în cadrul relaţiilor, deoarece partenerul se simte exclus, cel în cauză acordând mai multă atenţie telefonului decât discuţiilor cu persoana de lângă el. Atunci când observaţi că partenerul dumneavoastră reacţionează emoţional în faţa ecranului, dar nu vă permite să aflaţi despre ce este vorba, apare un zid gros în relaţie.


Primeşte mesaje la orice oră, inclusiv noaptea târziu. 
Acum 20 de ani, dacă un prieten sau un coleg de muncă v-ar fi sunat partenerul la 11 noaptea, când eraţi deja în pat, v-ar fi deranjat. Acum, însă, de la apariţia smartphone-urilor, a devenit social acceptat să îi scrii cuiva (şi chiar să aştepţi un răspuns) mult după limita orară maximă tradiţională. Un mesaj primit noaptea de la un prieten nu reprezintă neapărat o cauză de îngrijorare, unele cupluri chiar se relaxează împreună cu telefoanele în faţă. În schimb, dacă conversaţiile târzii în noapte apar tot mai des şi îşi croiesc drum chiar în dormitorul dumneavoastră, atunci s-ar putea ca deja sunteţi opţiunea a doua.


Vă treziţi şi observaţi că partenerul este pe Facebook, dar se ascunde repede când vă vede. 
Deoarece tot mai multe persoane dorm cu telefonul mobil în apropiere (fapt care a fost demonstrat ca fiind deranjant pentru odihna şi sănătatea voastră), creşte şi probabilitatea purtării unor conversaţii online. Este acceptabil ca partenerul să petreacă timp pe Facebook, dar dacă se ascunde de dumneavoastră, aţi putea să îl  întrebaţi de ce.


Este foarte posesiv în legătură cu telefonul sau tableta. 
Dacă îşi protejează telefonul cu orice preţ, închide ferestrele deschise atunci când vorbeşte la telefon sau vă împiedică să trageţi cu ochiul la ceea ce scrie, sunt şanse mari ca partenerul să aibă un motiv special. Poate avea reacţii nefireşti de iritabilitate sau supărare atunci când îi luaţi în joacă telefonul sau tableta, fără niciun motiv serios.
Observaţi persoane care îi comentează pe profilul de Facebook sau dau share-uri, fără ca dumneavoastră să le cunoaşteţi. Mai multe citiți pe adevarul.ro