Stresul și anxietatea sunt probleme, din păcate, devenite deja „normale” cu care putem să ne confruntăm chiar și zi de zi. Pandemia COVID-19 și impunerea măsurilor stricte, sunt un factor major de stres, atât pentru adulți, cât și pentru copii și adolescenți.

Suntem încă înconjurați de acest virus periculos, totodată, înconjurați și de oameni slabi, care foarte repede pot avea depresie sau anxietate. De aceea noi venim în ajutor. Uite câteva alimente care îți pot reduce aceste stări rele și negative: 


Top cinci alimente care pot reduce stările de stres și anxietate.

Cacao

Sigur nu știai, dar boabele de cacao sunt cu adevărat un aliment miraculos pentru sănătatea ta mentală. Ciocolată neagră bogată în cacao, de la 75% în sus conținut, ajută la reducerea nivelului de stres și la controlul activității hormonale.

Afine confiate, căpșuni, zmeură

Dacă simți că ești din ce în ce mai anxios, trebuie să ții cont de faptul că ai nevoie de vitamina C în corp. Poți apela la afine. Acestea sunt adevărate bombe dezamorsatoare de antioxidanți și vitamina C. Consumate crude, ele au un efect extrem de benefic, însă dacă nu ai acces la aceste fructe, le poți consuma și confiate sau în compot. În lupta pentru combaterea anxietății intră și consumul de zmeură sau căpșuni sau orice alt fruct de pădure, deoarece toate sunt bogate în vitamina C.

Iaurtul

Gustos, sănătos și la îndemâna oricui, iaurtul este cel mai bun aliment pentru sănătatea mentală. Iaurtul grecesc are puterea de a controla abilitățile excesive de gândire emoțională ale creierului. Bacteriile pozitive din iaurt și chefir ucid celulele care provoacă stres și anxietate. Avocado

Avocado

este o sursă bogată de vitamine, potasiu, folat, fibre și alți nutrienți, fiind unul dintre fructele cu cele mai multe proprietăți și care poate ucide ușor anxietatea, datorită cantității de vitamine și de potasiu care reglează nivelul de stres din corp.

Migdale

Extrem de bune la gust și găsite cu ușurință în toate magazinele, migdalele sunt un aliment minune pentru combaterea stresului, deoarece sunt o sursă bună de vitamina E, B, seleniu mineral și zinc. Seleniul mineral este unul dintre componentele care pot controla până la 100% nivelul de stres din organismul uman. Astfel, consumate săptămânal, migdalele pot controla stările de stres și ar putea reduce apariția anxietății în organismul unei persoane.

Deci, cred că deja știi ce ar trebui să-ți cumperi azi de la magazin!

Sursa: monden.ro

Distribuie articolul: