Nadia Comăneci este, de departe, una dintre cele mai mari sportive pe care ţara noastră le-a dat vreodată, fiind prima gimnastă din istorie care a primit nota 10 pentru un exerciţiu realizat perfect.

Chiar dacă numele ei este recunoscut la nivel mondial şi ne face cinste ca ţara noastră să fie asociată cu numele ei, Nadia Comăneci a ţinut prima pagină a tabloidelor datorită relaţiilor de dragoste pe care le-a avut sau despre care doar se spune că le-ar fi avut cu diferiţi oameni foarte importanţi din anii ’80.

Ajunsă la 57 de ani, vârstă împlinită în toamna anului trecut, marea gimnastă nu a dorit niciodată să le dea apă la moară celor care au scris poveşti legate de viaţa ei, însă de-a lungul timpului au existat voci care au afirmat cu tărie că îi ştiu trecutul sportivei.

„La Universiada din 1981, în sală, era prezent şi Nicu Ceauşescu, acesta urmărind-o intens pe Nadia în acea perioadă. După Universiadă, Nicu le invita mereu pe Nadia, pe Anca Grigoraş, la restaurant. De ziua Nadiei, îi făcea mereu cadouri: parfumuri, lanţuri, casetofoane. Nadia era invitată mereu la petrecerile organizate de el. De altfel, după ce s-a retras din gimnastică, Nicu a angajat-o coregraf la ansamblul UTC. Din câte ştiu însă din vremea aceea, Nadiei îi era teamă de relaţiile cu familia Ceauşescu, de aceea evita multe dintre întâlnirile cu Nicu“, spunea în urmă cu mai mulţi ani Nicolae Vieru, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, în cartea sa.

Despre relaţia pe care Nadia ar fi avut-o cu Ştefan Bănică şi la care a făcut referire Andreea Esca a scris şi ziarul Cancan în urmă cu mai mulţi ani. Din câte se pare, despre idila celor doi ştia şi Securitatea, iar la dosarul celor doi apar şi două scrisori pe care artistul i le-a trimis sportivei. „Ce să fac dacă te iubesc? Greşeala e de ambele părţi. Eu sunt nerăbdător şi vreau totul, iar tu te complaci. Nu ştiu ce să-ţi scriu. Nu trebuie să rişti, dar de vorbit şi văzut tot se poate“, este un fragment din prima scrisoare, în timp ce în a doua este posibil ca Bănică să vorbească despre avortul pe care Nadia l-ar fi făcut după ce a rămas însărcinată cu el: „Vezi că ţi-am trimis o carte special pentru problema noastră. Scrie acolo tot ce trebuie să faci în fiecare lună. Păcat că e în engleză, dar te descurci tu. Acum e momentul. După 2-3 luni, degeaba, nu se mai poate face nimic. Te iubi“.

Constantin Panait, cel care ar fi regizat fuga Nadiei Comăneci din România, vorbea şi el în urmă cu mai mulţi ani despre relaţiile pe care marea gimnastă le avea în paralel cu Nicu Ceauşescu şi cu Ştefan Bănică.

„Din ce ştiu eu, Nadia a stat cu Nicuşor Ceauşescu câţiva ani. O suna Nicu, de la Sibiu, şi-i spunea atât: “Hai!”. Imediat apărea maşina în faţa casei, ea se urca şi mergea acolo. Norocul ei era că, în multe cazuri, până ajungea, Nicuşor adormea din cauza alcoolului, iar ea cobora în cramă, îşi făcea provizii cu de toate şi se întorcea la Bucureşti. Prin 1987, când Nadia era şi cu Nicu, dar şi cu Ştefan Bănică Jr., a ieşit un scandal uriaş la restaurantul Odobeşti din Bucureşti, că aflase Nicuşor că Nadia rămăsese însărcinată cu Bănică. Aşa că a trimis gărzile de corp, care au rezolvat situaţia. Securiştii lui Nicuşor au venit peste Bănică şi i-au dat o bătaie cruntă. Săracul de el, era plin de sânge, la Odobeşti, că acolo cânta taică-su şi venise la el în vizită cu George Mihăiţă. Nadia a făcut avort imediat“, a spus Constantin Panait pentru Libertatea.

Despre posibilul avort făcut de Nadia Comăneci s-a vorbit în anul 2013 şi la emisiunea „Acces direct“, iar în studio se afla Serghei Mizil. O femeie a telefonat şi a spus că ştie că Nadia a făcut avort, însă nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea. „Mă duceam la mama mea la spital şi i-am văzut pe cei doi împreună. Pe holurile spitalului se zvonea că Nadia a venit acolo ca să facă avort. Tatăl copilului ar fi fost Ştefan Bănică jr. Aşa se vorbea atunci“, a spus femeia misterioasă, care a fost însă contrazisă imediat de Serghei Mizil: „Făceai puşcărie dacă apelai la avort. Cine mai făcea se mai ducea aşa… pe la bătrâne. Nadia şi Ştefan mergeau aşa pe holurile spitalului, mergeau la avort?“.

Potrivit celor de la Adevărul, Nadia Comăneci s-a iubit şi cu Ion Geolgău, fost jucător al Universităţii Craiova, iar cei de la Click notează că un alt iubit al Nadiei Comăneci a fost Ion Dolănescu.

Vezi și: Nadia Comăneci, superbă în ie. Cea mai valoroasă gimnastă a lumii arată impecabil la 57 de ani (Foto)