Somnul e foarte important pentru starea ta generală de bine și chiar pentru relația cu partenerul. Atunci când te odihneșți suficient, ești mai toleranță și mai bună cu cei pe care îi iubești. Inevitabil, atunci când dormi visezi…, chiar dacă nu-ti amintești întotdeauna. Visele sunt modul creierului nostru de a elibera tensiunea acumulată pe parcursul zilei și chiar de a rezolva dileme inconștiente pe care nu le putem accesa în starea conștientă, spun psihologii.

Tocmai de aceea, visele acelea ciudate cu care te confrunți nu sunt întâmplătoare, ci reprezintă semnale de alarmă care îți scapă în timpul zilei.

Aceste patru tipuri de vise sunt legate strict de relația ta cu partenerul și fac referire la greutățile prin care trece relația voastră, spun experții.

Câini

„De-a lungul studiilor mele, am ajuns la concluzia  visele care dezvăluie cele mai multe lucruri despre relația noastră de cuplu sunt cele cu câini”, spune terapeutul Lauri Quinn Loewenberg. „Fie  e cățelul pe care-l ai acum, cel pe care-l aveai când erai mică sau unul pe care nu-l cunoșți, acest animal reprezintă loialitatea într-o relație romantică, dar și empatia, parteneriatul și prietenia. Pentru  acestea sunt calitățile pe care le atribuim câinilor”.

Loewenberg crede  felul în care se comportă un cățel în visul tău îți da detalii despre starea relației.

Un cățel bolnav, rănit sau pe moarte sugerează faptul  relația ta nu e OK și  are nevoie de atenție. Specialistul sugerează  te întrebi dacă relația merită salvatăȘi dacă da, ce poți face pentru a o vindecă?

Un cățel agresiv, care te amenință sau încearcă  te atace ar putea fi un semn  relația nu e bună pentru ține. „Te simți constant atacată? Trebuie  mergi întotdeauna pe vârfuri   nu-ți superi partenerul, metaforic vorbind? Asta înseamnă  ești într-o relație toxică și nu merită salvată”, explică Loewenberg.

2. Vapoare sau bărci

„Bărcile, vapoarele și navele în general reprezintă spațiul relației noastre, care se află într-o călătorie continuă. În plus, apă în vise simbolizează emoțiile, iar acestea sunt specifice relației cu partenerul de viață”, explică terapeutul. Dacă vaporul sau barcă din visul tău se scufundă, cel mai probabil același lucru se întâmplă și cu relația ta. Această e sufocată de prea multă drama și emoții negative, așa cum un vapor e înghițit de apă.

Dacă visezi o barcă solitară, care plutește fără un scop anume, înseamnă că relația ta stagnează în loc să progreseze. Iar asta te afectează emoțional fără să-ți dai seama.

3. Pisici

Pisicile simbolizează energia sexuală dintr-o relație, spune Loewenberg. „În special energia sexuală feminină”. Dacă pisica din visul tău e rănită, bolnavă sau chiar moartă, înseamnă că energia sexuală din relația ta are de suferit. Fie nu mai eșți atrasă de partenerul tău, fie nu-ți place ceea ce se întâmplă în viață voastră sexuală. Dacă pisica din vis e agresivă sau te atacă, e semn că te simți presată să faci lucruri cu care nu eșți de acord. Analizează-ti bine viață sexuală și încearcă să-ti dai seama ce te deranjează. Apoi vorbește cu partenerul tău, pentru că problemele sexuale pot cauza traume pe termen lung.

Sursa

 

Distribuie articolul: