Poate că ți-ai imaginat un fruct exotic cu efecte miraculoase, adevărul este că răspunsul e deosebit de banal. Bananele, sunt acele fructe care pot fi consumate în ficare zi și contribuie la diminuarea stresului, anxietății și te face instant să te simți mai bine.

Dintre toate alimentele sănătoase pentru creier, nutriționista Ali Miller, autoarea cărților „The Anti-Anxiety Diet” și „The Anti-Anxiety Cookbook”, alege un fruct obișnuit, care ajută la calmarea inflamațiilor și la reducerea anxietății, ambele afecțiuni fiind strâns legate intre ele.

Așadar, care este alimentul care are cea mai mare contribuție la echilibrarea stării de spirit? Miller spune ar trebui apreciem mai mult bananele, scrie Mind Body Green.

De ce sunt bune bananele?

Sunt bogate în vitamina B6”, spune Miller. Iar această vitamină este necesară pentru producerea neurotransmitatorilor care ajută corpul secrete serotonină și dopamină, ambele substanțe influențând major starea de spirit.

Un studiu a arătat un nivel scăzut de vitamina B6 a fost asociat cu simptome de depresie la adulții vârstnici. Asta nu înseamnă vitamina reprezintă un tratament viabil pentru depresie, dar deficiența acesteia pare aibă un efect negativ.

„Bananele au și triptofan, care e fantastic pentru stabilitatea stării de spirit. S-a demonstrat triptofanul joaca un rol și în producerea serotoninei, iar cercetările arată nivelurile scăzute ale aminoacidului sunt asociate cu depresia și anxietatea”, explică nutriționista.

Sursă de magneziu și potasiu

Pe lângă îmbunătățirea stării de spirit, bananele au multiple beneficii pentru sănătate: „Conțin fibre solubile, care sunt un sprijin important pentru microbiom”, arată Miller. Și, după cum se știe, orice aliment care e bun pentru flora intestinală e sănătos și pentru creier.

În plus, bananele sunt o sursă prețioasă de magneziu și de potasiu. Sunt și un desert natural, iar Miller le folosește în multe dintre rețetele sale.

Bananele merită, așadar, ocupe un loc fruntaș pe lista noastră de cumpărături. Bogate în minerale și aminoacizi, aceste fructe ne întăresc sănătatea, contribuind la menținerea unei stări de spirit pozitive, combătând inflamațiile din corp și anxietatea.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: