Elena Andronache susține că lista ei a ajutat-o până la tratamentul împotriva leucemiei, în timpul chimioterapiei, dar și după ce s-a recuperat. Autorii Osho și Don Miguel Ruiz au contribuit la autocunoașterea ei, de aceea vă recomandă cu inima deschisă să citiți și voi câteva cărți din cele ce au marcat-o pe ea. 

Osho:
– Voi începe lista cu draga mea „Farmacie pentru suflet”, de ce zic draga mea? pentru că anume din această carte am învățat că totul e în mâinile mele și că există o enormă legătură între sănătatea corpului meu și starea psihologică, sufletească în care mă aflu.

–  Emoțiile – cartea din care am învățat că este absolut normal să fiu cîteodată tristă, mînioasă, fericită, toate aceste emoții sunt eu și numai acceptându-le și învățîndu-mă să le înțeleg le pot controla și le pot face să lucreze pentru mine și nu împotriva mea. De aici am învățat fiecare emoție, ce  semnifică de fapt și care este mesajul pe care încearcă să mi-l transmită.

– Yoga – Calea Spirituală – este cartea ce mi-a făcut cunoștință cu Yoga ca o disciplină și nicidecum ca o religie. Cu ajutorul acestei cărți am înțeles că pentru sănătatea și bunăstarea sufletului meu, este absolut necesar uneori să îmi stopez mintea și să mă cufund în interiorul meu, să tac și să îl las pe el cu drag să îmi vorbescă.

Citește și: A demonstrat că se poate! Fotografa Ellene Mocrii a învins cancerul

Don Miguel Ruiz:
– Arta de a iubi – această carte mi-a fost o lungă perioadă de timp biblie și cartea de pe noptiera mea, din geanta mea, o purtam oriunde și oricînd cu mine, în ea eu am descoperit pentru prima dată secretul iubirii, din ea am învățat că eu în primul rînd sunt un corp emoțional și însăși prin felul meu de a fi sunt o ființă foarte sensibilă. Prin intermediul diferitor povești simbolistice, această carte m-a învățat că în mama natură pot găsi o sursă infinită de iubire, că a iubi înseamnă pur și simplu să iubești, fără condiționări. Din Ea am înțeles că Dumnezeu e iubirea, cu ajutorul ei am reușit să descopăr iubirea în orice mă înconjoară. E o carte ce m-a schimbat mult și m-a marcat profund.

– Trăind o viață conștientă- a fost o lungă perioadă de timp provocarea mea și lista mea de must do :D. Pentru că la un moment dat am înțeles că adunînd informația fără ca să o pun în practică zi de zi, nu-mi va aduce nicidecum schimbarea mult dorită. Atunci mi-am luat cîte o provocare pe zi din această carte și respectam cu strictețe secțiunea „Acționează”.  Cu ajutorul acestei cărți am reușit să practic și să deprind, lucruri foarte importante ca „iertarea de sine”, „prezența aici și acum” , „crearea propriei credințe”, „sa scriu poveștile din capul meu”, „să vorbesc și să mă comport frumos cu mine”. Vă provoc și pe voi să încercați, e un joc minunat care vă poate colora zilele.

– Vocea cunoașterii
 – este o carte de la care am învățat să nu mai cred în minciunile care mi le spun singură despre mine sau care mi le spun alții care pretind că m-ar cunoaște. Această carte m-a învățat să caut adevărul cu care eu rezonez, în tot ce fac, în ce gîndesc, în ce simt și în ceea ce-mi doresc.

– Cele patru legăminte-  
din această carte am învățat, din nou, prin anumite povestiri simbolistice, puterea cuvîntului, spus, scris, gîndit.. de mine. Am învățat să fiu foarte exactă în felul cum îmi exprim o dorință, cum să mă protejez de orice cuvînt ce chiar de este spus la adresa mea, nu face parte din povestea mea, o carte din care am învățat să fac totdeauna ce îmi stă în puteri și nu să irosesc timpul creînd în mintea mea presupuneri și scuze inutile.

Sursa: ellenemocrii.com