Era 30 ianuarie atunci când colega noastră, fotografa Ellene Mocrii, ne anunța că are de înfruntat o diagnoză grea, fiind diagnosticată cu leucemie acută, variantă limfoblastică (L2). „Am hotărât să lupt pentru viață și vindecarea absolută a bolii, iar aici am nevoie de ajutorul enorm din partea fiecăruia dintre voi”, mărturisea atunci Elena. Spre mijlocul lui noiembrie, Elena a primit rezultatele celor mai recente investigații, care arată că boala ei a fost oprită!

Încă din primele zile, pe platforma Generosity a fost creat un cont special: #FightForEllene – Help Ellene fight Leukemia, care a reușit să adune 47,639 USD. Prieteni, artiști, persoane publice, fotografi, artizani și ONG-iști și-au unit și ei eforturile în cadrul unei serii de evenimente caritabile, organizate pentru a contribui financiar la tratamentul Elenei. Tot în această perioadă, luptătoarea noastră şi-a lansat şi un blog inspirat din ceea ce simte.

Recent, Ellene a mers în Italia pentru a face noi analize, iar rezultatul a venit abia astăzi.

“După trei sesiuni de chimioterapie, efectuate sub atenta supraveghere a medicilor de la Institutul Oncologic din Chișinău, am avut nevoie de o perioadă de câteva săptămâni bune de recuperare. Când am avut avizul pozitiv al medicilor, am mers în Italia, unde am efectuat analize genetice specifice la o clinica specializată. Astăzi, rezultatele analizelor mele spun că sunt perfect sănătoasă din punct de vedere genetic, urmează doar să mă întremez complet. Dacă păstrez remisia cel puțin 4 ani, voi putea spune cu siguranță că am învins definitiv boala”, a declarat Ellene, pentru EA.md.

Ellene Mocrii

„Felicitări, scumpa mea luptătoare, ai demonstrat că se poate aici, acasă, în Moldova, să stopezi boala, ai avut în preajmă multă lume cu suflet mare, medici profesioniști, care te vegheau clipă de clipă. Succesul nostru este succesul Dumnealor”, i-a transmis, tot azi, mama Elenei, Rodica Andronache.

Scumpă Elena, te felicităm pentru curaj și te îndemnăm să îți urmezi visurile care au încolțit în toate aceste luni în inima ta! Îți urăm sănătate ție și întregii familii.

Foto: Arhiva Personală

Distribuie articolul: