În sfârșit ne puteam lua adio de la șuvițele decolorate care arătau precum niște dungi pe păr și ne putem bucura de o culoare multidimensională și un păr luminos, ce pare decolorat natural de soare. Tehnica balayage, care a apărut în urma cu câțiva ani, a adus o adevărată revelație în ceea ce privește colorarea părului.

Balayage, care a apărut inițial în Franța, presupune aplicarea vopselei de păr cu pensula, de către un colorist, care alege modul de aplicare și zonele pe care dorește să le evidențieze. Este o tehnică liberă, care se bazează exclusiv pe talentul și priceperea specialistului.

În trecut, șuvițele decolorate erau selectate și vopsite de la rădăcină până la vârfuri, apoi erau acoperite cu folie.

„Șuvițele tradiționale includ aproape întotdeauna foliile și culoarea este aplicată de la rădăcină până la vârfuri. În cazul balayage-ului, tehnica folosită este una vizuală, în care se pictează cu o pensulă unele șuvițe de păr”, declară colorista Francesca Dixon. „Rezultatele sunt foarte diferite pentru ca balayage-ul oferă un aspect uniform și un look subtil, în timp ce șuvițele (pentru că sunt create de la rădăcină) pot arăta ca niște dungi”, adaugă specialista.

De câțiva ani, balayage-ul a fost cea mai solicitată tehnică de colorare în saloane, fiind foarte populară în rândul clienților. Dar recent, poate că o reacție a faptului că saloanele au fost închise din cauza pandemiei, avem de-a face cu o adevărată explozie de noi trenduri de colorare. Se fac remarcate șuvițele colorate care încadrează chipul, precum cele în tendințe în anii ’90.

Deși efectul subtil al balayage-ului este în continuare în tendințe, multe persoane optează pentru o versiune nouă, mai pronunțată, care a fost numită „foilayage”.

Ce este foilayage?

Foilayage este o combinație între balayage și folosirea foliilor din aluminiu care sunt utilizate în cazul șuvițelor decolorate clasice. Aceste două tehnici sunt folosite împreună pentru a crea un rezultat mai luminos, cu șuvițe mai deschise, păstrând în același timp aspectul natural.

Cum se realizează foilayage-ul?

Coloristul va împarți părul în secțiuni și va aplica strategic vopseaua, apoi va înfășura șuvița în folie. În acest fel este amplificată luminozitatea șuviței, păstrând totodată aspectul natural și efectul multidimensional al balayage-ului.

Elementul cheie al acestui nou look este modul în care coloristul aplică foliile. În cazul șuvițelor decolorate clasice, coloristul aplică vopsea de la rădăcină până la vârfuri, apoi înfășoară șuvița în folie de aluminiu.

În cazul foilayage-ului, secțiunea de păr este pictată cu grijă, adesea lăsând rădăcinile necolorate sau aplicând vopseaua într-un anumit unghi. Pentru ca secțiunea colorată să nu se atingă de cea care a fost omisă intenționat, coloristul va folosi două bucăți de folie pentru a crea un sandviș pe păr. Astfel culoarea este păstrată exact în locul în care se dorește. Foliile accelerează procesul de decolorare și creează un rezultat mai deschis și mai luminos.

Care sunt beneficiile tehnicii foilayage?

Rezultatele acestei tehnici sunt mult mai luminoase și mai strălucitoare decât balayage-ul clasic și te ajută să obții un efect gradient de la rădăcini până la vârfuri. La fel ca balayage-ul, foilayage este unul dintre cel mai ușor de întreținut tehnici de colorare. Arată la fel de bine și după ce părul a crescut.