Ce faci când mătreața îți dă mari bătăi de cap? Iată cum poți scăpa de ea cu un ingredient care este la îndemâna oricui.

Mătreață este inestetică și poate naște multe complexe. Vestea bună este, însă, că poți scăpa de ea folosind un ingredient 100% natural.

De vina pentru apariția mătreții este, de multe ori, ciupercă Malassezia, însă acidul citric din lămâie poate combate această ciupercă.

Iată câteva remedii publicate de doc.ro, cu ajutorul cărora poți combate mătreața:

Lămâie cu ceai – atât lămâia, cât și ceaiul verde au proprietăți antimicrobiene și antioxidante, care pot combate mătreață și pot calma și scalpul iritat.Amestecă ½ ceașca de ceai verde foarte concentrat cu zeamă de la o lămâie. Aplică acest amestec pe scalp, înainte de a spăla părul. Lasă lămâia și ceaiul să acționeze în jur de 30 de minute, apoi șamponează părul și clătește-l cum o faci de obicei. Balsamul de păr aplica-l numai pe vârfuri, nu și la rădăcina firelor.

Folosește acest remediu antimătreață de 2 ori pe săptămână și în cel mult 2 săptămâni vei observa o îmbunătățire a situației.

Lămâie cu oțet de mere – zeamă de lămâie, dar și oțetul de mere au aciditate crescută, reușind să combată ciuperca ce a cauzat mătreață. Amestecă 4 linguri de oțet de mere cu 2 linguri de zeamă de lămâie și, folosind o dischetă demachiantă, aplică soluția antimătreață pe scalpul curat.

Clătește apoi cu apă călduță din belșug și lăsă părul să se usuce. Folosește acest remediu după fiecare spălare a părului, până când scapi de mătreață. Apoi, poți folosi în continuare remediul măcar o dată la două săptămâni, pentru a te asigura că mătreață nu revine.

Lămaie și ulei de migdale – în timp ce aciditatea lămâii combate ciupercă ce a cauzat mătreață, uleiul de migdale hidratează scalpul și, datorită conținutului mare de vitamina E, ameliorează iritația și inflamația. Poți completa acest amestec și cu câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai, acesta având proprietăți antiseptice.

Amestecă 3-4 linguri de ulei de migdale încălzit cu 2 linguri de zeamă de lămâie și, dacă dorești, cu 5-6 picături de ulei de arbore de ceai. Aplică amestecul pe scalp înainte de a spăla părul. Masează pielea capului folosind mișcări circulare, apoi lăsă remediul antimătreață să acționeze cel puțin 15-20 de minute. Clătește cu apă, șamponează părul și apoi clătește iar. Repetă această operațiune de două ori pe săptămână pentru rezultate rapide.

Lămâie și iaurt – enzimele și aciditatea iaurtului, combinate cu aciditatea sucului de lămâie, combat rapid mătreață. Amestecă 2 linguri de iaurt cu 1 lingură de zeamă de lămâie, dar și cu una de miere naturală. Aplică amestecul pe tot scalpul și lasă-l să acționeze cel puțin 20 de minute. La final, spală-ți părul ca de obicei și clătește-l bine. Trebuie să folosești acest amestec la fiecare spălare a podoabei capilare, adică de 2-3 ori pe săptămână, pentru eficiență maximă.

Lămâie și bicarbonat de sodiu – bicarbonatul de sodiu are proprietăți antifungice, care sunt de folos în combaterea ciupercii care a cauzat mătreață. Amestecă 2-3 linguri de zeamă de lămâie cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Aplică acest amestec pe scalp și lasă-l să acționeze 4-5 minute, apoi clătește cu apă din belșug pentru a-l îndepărta. Dacă scalpul începe să te mănânce, clătește-ți chiar mai devreme părul. Repetă această operațiune săptămânal și mătreață va deveni o simplă amintire.

Dacă folosești oricare dintre aceste remedii și mătreață nu dispare, este necesar să mergi la medicul dermatolog pentru că poate fi vorba despre o problemă ce necesită tratament. Și un șampon antimătreață achiziționat din farmacie îți poate fi de mare ajutor.

SURSA

Foto: Google.com

Distribuie articolul: