Iarna, pielea noastră este „atacată” pe toate fronturile, afară de vântul și gerul necruțător, iar în încăpere de aerul mult prea uscat. Aici putem adăuga avitaminoza și stresul. Cel mai mult suferă mânile, fața și, îndeosebi, buzele. Iată câteva remedii pentru a reuși să trecem peste aceste probleme, fără a plăti sume enorme de bani pe tratamente cosmetologice și produse de îngrijire. 

Mierea și zahărul brun (sau alb)

Înainte de aplicarea oricărui produs pe buze, trebuie să scăpăm de celulele moarte. Cel mai simplu scrub făcut acasă (care este potrivit și pentru restul corpului) este cel pe care îl obținem cu ajutorul unui amestec al zahărului, cu miere, la care adăugăm câteva picături de ulei de măsline. Aplicăm scrub-ul pe buzele înmuiate în prealabil cu apă călduță, iar peste câteva minute masăm ușor ca să îndepărtăm celulele moarte. Pentru o eficiență mai mare, scrub-ul poate fi încălzit timp de 10 secunde în cuptorul cu microundă.

Ceaiul verde

Doctorul specializat în medicina tradițională chineză, Janet Zand, a dezvăluit în rubrica sa din publicația Huffpost, că pe lângă faptul că este un antioxidant bun, ceaiul verde mai are mari proprietăți de hidratare. Tot ce trebuie să faceți este să luați un pachețel de ceai utilizat și să-l aplicați pentru circa cinci minute pe buze.

Untul (sau uleiul) de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai uitilizate ingrediente în ritualurile de frumusețe. Deși unii evită să-l folosească în cremele sau măștile pentru față, acesta poate fi utilizat fără griji pe buze. Are o mare concentrație de acizi grași, care hrănesc pielea, iar datorită texturii balsamice, acest ulei poate fi utilizat ori de câte ori aveți nevoie de hidratare.

Aloe vera

Este încă un ingredient valoros, la care apelăm ori de câte ori suferim de arsuri solare sau piele iritată. Gelul ce se regăsește în frunzele acestei plante este un bun emolient și are un efect puternic de calmare și răcorire. O bucată de frunză de aloe vera, curățată de coajă și ținută timp de câteva minute între buze este o procedură spa de care avem nevoie în zilele în care suferim de pielea uscată și chiar crăpată a buzelor.

Castravetele

Acesta este ingredientul-minune al măștilor homemade. Tot ce trebuie să facem este să răzuim o bucată de castravete, iar masa obținută o aplicăm pe buze preț de 5-10 minute. Are proprietatea de a calma și hidrata pilea, astefl îl puteți utiliza atât în masca pentru buze, cât și a pielii de pe față și corp.

Sursa: wday.ru

Distribuie articolul: