Se spune mereu că fața și felul cum arătăm ne descriu pe noi ca persoană, lucru foarte adevărat. Cu toate visăm să avem o față curată și care să fie netedă la atingere. „Frumusețea necesită sacrificii”, spune o vorbă, dar și timp. Dacă nu ai bani de saloane performante și aparate sofisticate, încearcă să te descurci cu ceea ce găsești prin frigider.

Vă propunem câteva măști de îngrijire a tenului în condiții de casă , folosind produse naturale.

Mască din ovăz

Dacă cauți o mască care te va relaxa, dar care îți va împrospăta și tenul , atunci masca de ovăz este alegerea perfectă. Pentru această mască tot de ce ai nevoie este 1/2 cană de apă călduță,1/3 cană cu ovăz. Punem cele două ingrediente împreună și le lăsam pentru 2-3 minute pentru ca ovăzul să absoarbă apa.Tot aici adăugăm 2 linguri de iaurt , (poate fi oricare pe care îl găsiți în frigider), 2 lingurițe de miere și și un albuș. Aplicăm masca obținută și o lăsăm să acționeze timp de 10-15 minute , după care cu apă calduță îndepărtăm masca.

Oțetul

Oțetul este considerat un detoxifiant foarte bun. Din acest motiv este recomandat să folosim oțetul pentru a ne îngriji tenul. După ce ne-am spălat fața, amestecăm o linguriță de oțet cu una de apă. Cu ajutorul unui disc de vată, aplică mixtura pe toată fața, inclusiv și gât. O lăsăm să acționeze până când aceasta deveni ca o coajă pe față, care mai apoi o vom îndepărta cu apă. Cel mai recomandat oțet , este cel de mere.

Vezi și: Frumusețe fără produse chimice: adevăruri și mituri despre cosmetica organică

Mască din maioneză

Pentru această mască tot de ce ai nevoie este maioneză. Pentru început te asiguri că ai fața curată, după care aplici maioneza pe față și o lași să acționeze timp de 20 minute și o îndepărtezi folosind apă călduță. După această mască simplă dar și ieftină , tenul tău se va simți foarte curat și neted. De știut că maioneza este bogată în vitamina E, K, acizi Omega-3, Omega-6.

Masca de avocado

Poate că pentru iubitorii de avocado, folosirea acestuia ca mască pentru față ar reprezenta o risipă a acestui produs delicios. Totuși este recomandă masca de avocado, deoarece aceasta îi va conferi elasticitate pielii și va încetini apariția ridurilor. De asemenea , avocado poate fi amestecat cu miere, iaurt sau fulgi de ovăz . Masca se aplică pe față și se lasă să acționeze 10-15 minute după care se îndepărtează folosind apă călduță.

Masca de lapte

Pe cât de gustos , pe atât de eficient. Laptele este ingredientul numărul unu atât în mâncărurile dulci cât și sărtate. Cu toate acestea, laptele poate fi folosit pentru a obține o mască ce îți va împrospăta piele . Tot de ce ai nevoie este de o cana ½ de lapte și un pachet de gelatină. Pentru început pregătim gelatina . Punem pachetul de gelatină și apă într-o cană, și le punem la microunde. Consistența obținută o adăugăm în laptele călduț și o amestecăm bine. Cu ajutorul unei pensule , aplicăm masca pe față și o lăsăm să acționeze 10-15 minute. Folosind apă călduță, îndepărtăm masca. După aplicarea acestei măști , fața ta se va simți înprospătată și netedă.

Mască de roșii și castraveți

Cine nu și-a pus mască pe față, completând-o cu doi castraveți pe ochi? Cu ajutorul a ¼ de castravete și ½ de roșie cojită, poți obține o mască ce îți va revigora tenul. Pentru această mască spală și decojește castravetele, după care adaugi la el roșia. Folosește blenderul pentru a obține un amestec omogen. Aplică  amestecul pe față, folosind mișcări circulare și las-o să acționeze timp de 15 minute . Clăteș-te!

Ce mască pentru față folosești tu?

Citește și: 8 trucuri care te vor ajuta să crești eficiența măștii de față

Autor: Andreea Chișca

Distribuie articolul: