Carolyn Hartz - o australiancă de 70 de ani, a ajuns pe primele pagini ale tabloidelor străine după ce a dezvăluit că nu a mai consumat zahăr deja de 28 de ani. Motivul este sănătatea și imaginea femeii, care arată de-a dreptul fantastic pe drumul celui de-al optulea deceniu de viață.

Originară din orașul australian Perth, Carolyn Hartz și-a schimbat radical viața acum 28 de ani, când a renunțat la zahăr în favoarea modului sănătos de viață. Femeia mănâncă de 5 ori pe zi, iar în dieta sa se regăsesc doar produse utile organismului: fructe, legume, carne albă de pui, pește, semințe, ouă etc. Pe lângă asta, doarme în fiecare zi câte 8 ore, iar la cină consumă zilnic câte două bucățele de ciocolată amară.

Optimismul a ajutat-o pe Carolyn Hartz să-și lanseze și o afacere de suflet – SweetLife -un brand specializat în comercializarea și distribuția de xilitol – un îndulcitor folosit în mod natural ca înlocuitor al zahărului, ce favorizează pierderea în greutate și previne apariția diabetului zaharat, dar și a intoleranței la gluten.

Însăși Carolyn fusese diagnosticată cu diabet zaharat, medicul sugerându-i să își controleze medicamentos nivelul de zahăr din sânge. În 2000, a călătorit în SUA, unde a descoperit xilitolul și a constatat că îl poate consuma fără să-și pună sănătatea în pericol. Revenită acasă, australianca a început să promoveze ingredientul pe întreg continentul. Astăzi, SweetLife are deja 15 ani de existență în Australia.

Foto: ZimbioDaily Mail

Distribuie articolul: