Nopțile de vară nu sunt pentru somn, de aceea mulți dintre noi când ajung seara, adorm foarte greu sau deloc. Pentru a combate praful ascuns prin cotloanele casei, poluarea iminentă, dar și radiațiile emise de aparatele pe care le utilizăm zilnic, plantele de apartament pot fi o soluție salvatoare.

Aici vei găsi „accesoriile” pe care trebuie să le aduci în casa ta. Acestea vor purifica aerul și te vor ajuta să ai o viață sănătoasă și cel mai important, un somn mai odihnitor.

Aloe Vera

Foto: forevers.com.ro

Pentru că ajută la purificarea aerului din încăpere, aloe vera este o plantă pe care o poţi ţine în dormitor. Aceasta curăță aerul, mai ales că ajută la absorbţia unor substanţe dăunătoare, cum sunt formaldehida şi benzenul.

De asemenea, produce şi oxigen pe timpul nopţii, ceea ce nu este un lucru des întâlnit printre plantele de apartament.

Cactusul

Foto: gradinamax.ro

Această plantă absoarbe gazele nocive şi generează oxigen pur. Se recomandă să-l pui lângă televizor, fiindcă absoarbe undele electromagnetice. Spre deosebire de celelalte plante, cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de carbon ziua, aşa că şi dormitorul e un loc bun pentru ei.

Ficusul

Deşi este cunoscut faptul că plantele purifică aerul, puţini ştiu, însă, că ficusul are proprietatea de a elimina formaldehida din tapetă sau mobilă.

Feriga

Feriga de cameră (Nephrolepis exaltata) este un valoros filtru pentru curăţarea aerului de praf, dar şi un protector împotriva radiaţiilor emise de aparatura electrocasnică în spaţiul de locuit.

Un ghiveci care conţine o ferigă cu frunze bine dezvoltate trebuie aşezat în camera în care lucrăm la calculator sau unde există mai multe aparate electrocasnice.

Limba soacrei / Săbiuța / Sansevieria

Foto: paradisverde.com

Această plantă ocupă primul loc în topul plantelor purificatoare, eliminând 107 tipuri de poluanți ai aerului. Mai mult decât atât, produce o cantitate mare de oxigen așa că ideal ar fi să o țineți în dormitor pentru un somn odihnitor. Un alt avantaj al acestei plante este că e foarte ușor de întreținut. Ea se adaptează în orice condiții, nu are nevoie de prea multă apă și se descurcă și fără multă lumină naturală.

Sursa: peroz.ro

Distribuie articolul: