Majoritatea ne confruntăm în viața de zi cu zi cu stresul, atât acasă, cât și la serviciu, principala sursă de stres fiind anume locul de muncă. Este important să învățăm să ne protejăm de stres pentru a nu favoriza apariția unor probleme grave de sănătate atât de ordin fizic cât și psihologic. Din fericire, există mai multe tehnici de relaxare ușor de realizat. Psihologa Aurelia Balan vine cu câteva recomandări care, practicate zilnic, ne vor ajuta.

Cu toții ne confruntăm în viață cu situații stresante, obositoare. Datorită stresului, al conflictelor, a dificultăților neașteptate se întâmplă să ne dezechilibrăm, să ne pierdem capacitatea de a mai gândi și acționa logic și rațional.

Iată câteva exerciții simple ce poți fi făcute zilnic, fără efort sau ghidaj terapeutic, dar care ne ajută să ne energizăm, să ne echilibram în plan mental, fizic, emoțional și spiritual și să ne îmbunătățim calitatea vieții, să o armonizăm:

  • – Mergi desculț de preferat pe plajă, prin iarbă, râuri curgătoare, apă.
  • – Întinde-te pe iarbă oriunde ai prilejul în pădure, în grădină, în parc.
  • – Calcă-ți picioarele; eliberezi tensiunea la sol.
  • – Stai în picioare sau culcat, inspiră de câteva ori și respiră, relaxează corpul și concentrează-te pe picioare și simte forța gravitației pe pământ, cum devii din ce în ce mai greu.
  • – Mergi conștient. Simte contactul pașilor pe care îl faci cu pământul. Concentrează-te pe tălpi în momentul în care mergi, te deplasezi.
  • – Când stai în picioare spre exemplu acasă; gătești, calci rufe, te speli pe față sau pe dinți fă un obicei de a simți pământul sub tălpile tale.
  • – Dansul conștient, plimbarea în natură sau în aer liber, măturatul în curte, udatul florilor, tăierea ierbii, plantatul, recoltatul, exercițiile fizice, tot ce are legătură cu contactul cu pământul, ajută considerabil la eliberarea de stres.

Există multe alte tehnici cu diversă complexitate, care au menirea să ne ajute să ne simțim bine, însă eu am ales doar câteva simple și ușoare pe înțelesul tuturor, accesibile pentru fiecare, chiar aparent banale, dar pe care oricine dorește le poate pune în aplicare.

Să vă fie de folos!

Sursa: Aurelia Balan

Citește și: „Dieta” pe care să o urmăm în 2022. Aurelia Balan: „Se ia recunoştinţa şi se presară din abundenţă peste toate lecţiile de până acum”