Dacă dormi puțin noaptea, riști să te confrunți cu mari probleme ziua. Insomniile pot duce la diverse tulburări hormonale, astfel afectându-ți enorm calitatea vieții. Care sunt efectele la care trebuie să atragi atenția, potrivit andreearaicu.ro.

Deși unii sunt bucuroși că dorm puțin, astfel reușind să facă mai multe lucruri în timpul zilei, totuși cercetătorii sunt de părere că fiecare organism are nevoie de mai multă odihnă, în mediu, fiecare ar trebui să doarmă câte 7-8 ore pe noapte.

Lipsa somnului creează:

Iritabilitate. Atunci când nu dormi simți că te deranjează foarte multe lucruri, lucru care în mod normal nu s-ar întâmpla. Dureri de cap. Ai migrene și o durere surdă în zona tâmplelor și cefei, din cauza oboselii crescute.

Incapacitatea de a te concentra. Lucrurile pe care le făceai ușor înainte devin acum mult mai greu de dus la bun sfârșit pentru că nu te poți concentra și mobiliza să le termini.

Incapacitatea de a învăța/memoria. Pentru că mintea și corpul sunt epuizate, nu poți asimila lucruri noi.

Lipsa energiei. Având în vedere că din cauza solicitării la care este supus corpul trebuie să depună eforturi pentru a face orice, el se va limita la acțiunile de bază, așa că nu vei avea putere și energie să faci și altceva.

Poftă de mâncare exagerată. Organismul are nevoie de energie, pe care dacă nu și-o poate lua din orele de somn, o ia din mâncare. Că să nu mai vorbim despre tot felul de dezechilibre hormonale.

Dureri de spate. Corpul trebuie să susțină tot ceea ce facem și este multă presiune pusă pe coloană, așa că dacă întreg corpul este epuizat, primul care va suferi va fi spatele.

Deshidratarea pielii. Dacă nu dormim, nu arătăm bine, iar în fiecare dimineață când ne trezim după ce am dormit puțin, acest lucru se vede în oglindă.

Pierderea apetitului sexual. Lipsa somnului ne afectează foarte mult hormonal, iar acest lucru rezultă și în tulburări de natură sexuală.

Sursa: andreearaicu.ro.

Foto: Pexels.com