Chiar dacă și în Republica Moldova există crescători de sparanghel, acest produs miraculos al naturii încă mai e privit cu scepticism, grație formei sale neordinare. Pentru că e sezonul acestei plante delicioase, ne-am gândit să enumerăm câteva beneficii ale consumului de sparanghel!

Ideal pentru cei care vor să slăbească, grație conținutului scăzut de calorii și a faptului că este o sursă bogată de fibre. Fibrele se digeră mai greu și garantează sațietatea! Combină-l cu oul fiert.

Bun pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale sistemului urinar, grație asparaginei – unui aminoacid care e și un foarte bun diuretic natural. Consumul de sparanghel împiedică dezvoltarea infecțiilor urinare dureroase.

Bombă de antioxidanți care pot opri radicalii liberi din organism, recunoscuți pentru provocarea tumorilor.

Sursă de frumusețe, grație conținutului de Vitamina E – un antioxidant important pentru protecția celulelor contra îmbătrânirii și a efectelor lăsate de radicalii liberi. Pentru un efect scontat, pregătiți sparanghelul în ulei de măsline.

Afrodisiac și sursă de bună dispoziție, grație Vitaminei B6 și acidului folic pe care îi conține. Tot Vitamina E stimulează și hormonii sexuali la femei și bărbați.

Sursă naturală de acid folic – esențial pentru femeile însărcinate și cele care își doresc că conceapă un copil.

O sursă bună de Vitamina K, crucială pentru sănătatea oaselor, dar și pentru coagularea sângelui. Vitamina K poate ajuta organismul să absoarbă calciul.

Un medicament natural pentru îmbunătățirea vederii, grație conținutului de Vitamina A și a prezenței antioxidanților. Consumul regulat de sparanghel reduce riscul de afecțiuni oculare.

Vezi și:

Gătim gustos: Tagliatelle cu sparanghel, bacon crocant și parmezan

Super alimente pentru slăbit, recomandate de nutriționista Natalia Zubareva

#asparagus #zdrowyposilek #schabowyzmizeria 😈😈

A post shared by Marek Polak (@rangerek) on

Foto: Instagram

 

Distribuie articolul: