Frumoasă, gingașă și caldă… Laura Muruzuc mi-a acceptat invitația. Am vorbit despre ce iubește ea cel mai mult – poezia și talentul de a o transmite. Pe Laura cu siguranță o cunoști de la „Românii au Talent”, unde a emoționat juriul și sala, iar pe noi ne-a făcut mândri. 

Într-o „perioadă a Instagramului”, Laura scrie poezii și le împarte cu toți cei care vor să o asculte.

Mai jos vezi un rezumat al interviului „Dupa Cortină” cu Laura Muruzu, iar interviul video îl vezi mai sus sau pe canalul nostru de Youtube EA.

Am vorbit cu Laura despre copilăria sa și de unde a venit pasiunea pentru scris, concursul „Românii au Talent” și „Era Instagram”. 

Familie de Artiști…

„Mie îmi place să observ cum copiii moștenesc unele calități ale părinților și în cazul meu este la fel. Sunt din satul Răuțel de la Nord, dintr-o familie cu cinci copii. Tata este meșter popular și mama la fel. Asta este latura copilăriei mele care îmi place cel mai mult pentru că noi mergem des la întrunirile meșterilor populari. Pe vremuri se făceau șezători, veneau oamenii în port popular și ciopleau sau făceau ceva din lut. Era ideea de comunitate și valori, care erau împărțite împreună.”

Românii au Talent…

Pe scenă au văzut-o sigură pe ea, dar Laura ne-a mărturisit că îi tremurau genunchii și nu se putea aduna măcar să își lege șireturile.

„Am avut emoții, dar mi-am dorit să fac asta, știam că face parte din drumul meu și era fratele meu mai mare cu mine și asta m-a liniștit tare mult.”

„A apărut un detaliu important după „Românii au Talent”, în cazul în care oamenii te cunosc atunci când intri într-o încăpere sau interacționezi cu ei tu nu trebuie să le mai explici cine ești. Este foarte complicat când intri într-un anturaj de oameni și ei nu știu ce faci sau ce reprezinți și atunci ai o încercare din asta de a te explica, cred că fiecare dintre noi a trecut prin asta.”

„Scopul meu principal (referitor la concurs) a fost să merg și să spun că eu fac poezie și cumva poezia mea să aibă un tărâm mai larg unde să răsune și asta s-a întâmplat.”

MAUD…

Dacă vrei să asculți poeziile Laurei, atunci să știi că tânăra are un canal de youtube, unde sub denumirea „Maud” împărtășește cu publicul textele sale.

„Asta cu denumirea canalului este o istorie foarte interesantă. Eu am văzut filmul „Suffragette”, un film despre mișcarea de emancipare a femeilor și eroina principală poartă numele Maud. Mie mi-a plăcut personalitatea ei, e foarte liniștită și calmă și când căutam un nume pentru proiect am decis că acesta va fi.”

Like-urile și vizualizările…

„Aprecierea contează pentru fiecare dintre noi pentru că ăsta este răspunsul pe care tu îl primești la ceea ce faci, dar cel mai mult contează interacțiunea pe viu, atunci când pot să îi recit unui om și rezonăm împreună, asta valorează și mai mult decât câteva aprecieri pe internet.”

Află mai multe despre Laura Muruzuc vizionând interviu integral.

Vezi și: „După Cortină” cu actorul Cătălin Lungu: De ce s-a gândit să renunțe la actorie, de ce nu se vede căsătorit și cum l-a cunoscut pe Mihai Bendeac (Video)