Doina Ciobanu este una dintre cele mai de succes fashion bloggerițe de la noi și nu doar. Pagina sa de Instagram cu 517 mii de urmăritori a devenit „ținta” multor branduri celebre, care și-au dorit ca moldoveanca noastră să îi promoveze. Doina ne-a povestit despre succesul său pe Instagram, dar și influența negativă a rețelei sociale. 

Doina se descrie ca fiind încăpățânată, curajoasă și idealistă, crezând cu tărie că mereu trebuie să ne dezvoltăm pentru a deveni mai buni. Probabil asta a fost cheia ei spre succes, dorința de a fi în continuă creștere.

Perfecțiunea de pe rețele și puterea de a merge împotriva curentului…

„În modă oamenii sunt foarte… nu aș zice superficiali, dar sunt foarte perfecți. Make-up-ul e perfect, părul e perfect, totul e perfect și cei care te urmăresc se gândesc că ești din altă lume și nu se simt conectați cu tine. Eu chiar cred că ar trebui să împărțim pe Instagram și momentele mai realiste și asta, eu o mai fac, din dorința de a le arăta oamenilor că, sunt și eu o fată simplă, care uneori are coșuri și uneori îmi este super rău că am ciclu…”

Există cheia succesului?

„Nu știu dacă pot să zic că am cheia succesului pentru că există oameni mult mai de succes ca mine (în social media) și de obicei acești oameni, cu părere de rău, vând o imagine perfectă. Eu știu că succesul meu, deși este mai mic, îmi aduce plăcere. Nu aș primi plăcere dacă aș ști că pozele mele sunt prea modificate până devin o altă persoană. Cred că undeva în subconștient ne-am săturat de perfecțiunea asta, care nu există în viața de zi cu zi.

Sunt multe studii care demonstrează că Instagramul a afectat foarte mult starea psihologică, mai ales a adolescenților, și de asta guvernul american împinge Instagramul să evite arătarea like-urilor ca oamenii să nu se mai compare atâta unii cu alții.”

Cine te susține?

„Aș putea să o fac singură, dar contează foarte mult pacea sufletească, poate suna clișeic, dar de fapt pacea sufletească te face să fii mai eficient. Să știi că te așteaptă acasă cineva care te iubește și te susține și poate să îți facă mâncare atunci când vii infometat și leșini de oboseală. ”

Ce faci dacă dispare Instagramul?

„Deja de ceva timp și în special anul ăsta am început să lucrez mai puțin ca influencer și refuz majoritatea joburilor pe care le primesc ca influencer, excepții sunt doar dacă sunt branduri care chiar îmi plac, și lucrez mai mult în calitate de consultant pe partea de sustenabilitate pentru corporații, branduri de fashion, la fel lucrez și cu ONG-uri pe partea de marketing și PR.”

Pentru mai multe detalii urmărește interviul integral.