Ion Banaru sau Banarus după numele de scenă, este un nou artist, care ne promite ceva nou pe piața muzicală de la noi. Este îndrăgostit de hip-hop și a scos primul lui videoclip solo, de care este tare mândru. Melodia „Călare pe Tank” a stârnit multe reacții, unele mai frumoase, altele mai puțin frumoase. Cert este că Banarus își face încet, încet un loc în showbizul de la noi. 

În interviu de astăzi am vorbit despre compararea lui cu Morgenshtern, care este viitorul hip-hopului în Moldova și ce relație are cu alcoolul.

Citește mai jos un mic rezumat al interviului. Nu uita că poți găsi interviurile „După Cortină” și pe Youtube

Comparația cu Morgenshtern…

O dată cu clipul Călate pe Tank, Banarus a fost comparat cu celebrul și excentricul Morgenshtern. Să vedem ce are de spus Ion despre asta: 

„Îmi place ceea ce face el, dar nu cred că de la el m-am inspirat. Eu am descoperit de unde el se inspiră. Am descoperit rapp-ul din Kazakhstan, care este foarte stilat, seamănă cu cel american, dar este adaptat. Am luat de acolo un pic, de acolo un pic și iată-l pe Banarus invitat de Eugenia.

Nici nu mă deranjează, nici nu mă înflorește această comparație. Este ceva normal, cumva îmi dădeam seama că se va întâmpla asta. Oricum,  nu sunt eu Morgenshtern de Moldova, eu sunt Banarus de Moldova.”

Clipul „Călare pe Tank”…

„Clipul a întrecut așteptările mele. Am avut mare noroc de operator în primul rând de Gosha Secrieru, acesta are în portofoliul său lucrări foarte multe, inclusiv majoritatea lucrărilor de la  Carla’s dreams.

De clip chiar nu îmi este rușine, presupun că este unul dintre cele mai bune din Moldova, după imagine. A venit un „ne-rapper”, dar a venit cu un clip tare, tare bun cu care eu  mă mândresc.”

Relația cu alcoolul…

Îi spuneam și lui Ion în interviu că puțin sunt rapperii și hip-hop-erii, care nu au avut probleme cu alcoolul sau drogurile. Să fie asta pe bune sau să fie vorba de un fel de trend?

„Eu aș zice că uneori am probleme cu alcoolul, pe mine altceva nu m-a atras doar alcoolul și cafeaua. Alcoolul de exemplu pe mine mă ajută să scriu versuri. Pe capul treaz nu aș scoate versuri bune din mine.  Eu nu sunt pro consumului excesiv, dar să bei și să te controlezi cred că este bine.

Eu mă bucur că am tărie de caracter, eu știu că dacă am ceva de făcut nu pot să beau. Dacă o să beau mult cred că asta o să mă încurce să evoluez, dar până când știu măsura”, a mărturisit Banarus.

Urmărește interviul video pentru mai multe detalii. 

Distribuie articolul: