Cu siguranță ai auzit de Alex Leahu – profesorul în hanorac, profesorul cu barba albastră sau cel mai cool profesor de matematică de la noi. La doar cei 29 de ani ai săi, Alex are experiența de profesor la Drochia și la „Liceul Spiru Haret” din capitală. 

Alex are o personalitate complexă: pe de o parte avem un profesor, care știe să îmblânzească toate probleme matematicii și pe de altă parte, un autor al blogului: Suflet din boabe de cafea.

Tânărul profesor știe să fie prieten cu elevii săi și înțelege perfect că matematica nu este chiar pentru toată lumea: „Cum le-a fost copiilor greu acum o sută de ani cu matematica, așa le este și acum.”

Istoria barbei albastre…

Într-o zi Alex a promis unei clase că dacă jumătate din ei obțin nota 9 sau 10 la test își va vopsi barba albastră. Ce credeți că s-a întâmplat? Exact! Ceea ce ce vedeți în poza de mai jos.

„E foarte bine ca un profesor să devină cunoscut, măcar cineva să popularizeze această profesie pentru că rămâne în umbră, dar nu prin așa metode (barba albastră), prin rezultate mai bine, dar asta e plictisitor. Că am luat un loc la o olimpiadă, asta e boring…”

Alex ne spune cu mâna pe inimă că pedagogia este stihia sa. Energia și feedback-ul pe care îl primește de la copii îl face să meargă mai departe și să fie mai bun.

Profesor sever sau fun…

„Eu încerc cumva să joc aceste două ipostaze, poate să fi fost un profesor de istorie aș fi putut să povestesc despre lupta lui Ștefan cel Mare cu omor, dar la matematică nimic nu s-a schimba timp de o sută de ani, cum le era greu la copii să învețe matematica, așa le este și acum.

Copiii cred că dacă nu știi matematica, înseamnă că tu nu ești bun la altceva și școala nu îți oferă prea multe alternative ca să demonstrezi la ce ești bun. Eu de exemplu nu pot dansa și nu am auz muzical, ce gata s-a terminat lumea aici?

Am elevi, care la matematică nu sunt buni, dar pictează bine sau fac muzică.”

Alex Leahu este unul dintre puținii profesori, care spune că elevii au nevoie de mai multe lecții de empatie și omenie decât de matematică și fizică. 

Urmărește interviul video integral mai sus și descoperă-l pe Alex Leahu

Distribuie articolul: