Pentru Dorina Arsene e deja o tradiție să facă totalurile despre ce i-a reușit și unde mai are de crescut anume în preajma zilei sale de naștere. „Trec în revistă reușitele, dar și eșecurile, recapitulez cu entuziasm și nostalgie bucuriile vieții. Astfel, îmi creez o imagine mai puternică – un motiv revigorant ori de recunoştinţă pentru mine”, ne-a destăinuit fondatoarea școlii ABeZe, specialist în PR și trainer personal. Iată ce i-a reușit Dorinei în ultimii 2 ani și jumătate, de când este mai absentă poate în spațiul public.

Copiii mei m-au făcut mai puternică

„Timpul înseamnă înțelepciune, maturitate, experiență, realizări, or ultimii doi ani și jumătate mi-au schimbat radical cursul vieții în acest sens. Au fost unii dintre cei mai prosperi ani de activitate atât personală cât și profesională. Înconjurată de multă iubire și blândețe, am învățat să fiu mai puternică și mai răbdătoare, alături de băiețelul nostru Mihai, care ne-a cucerit cu ochii lui mari și expresivi la începutul anului 2017. Am fost extrem de fericiți și de venirea lui Maxim, care ne-a împlinit ca părinți în 2018. Atâta culoare, agitație, luptă, atâta experiență și trăiri intense au fost în acești ani, cât nu am avut în ultimii zece. Dar acest lucru mi-a dat puteri nebănuite și o forță indescriptibilă de a desfășura zeci de evenimente în activitatea profesională”, ne spune Dorina.

Bunele Maniere au Puterea de a Învinge

„Am reînceput activitatea mea la numai o lună a celui de-al doilea băiețel, pentru câteva ore în zi. Pe lângă orele predate am organizat și alte zeci de evenimente. Am desfășurat în fiecare an campania „Copiii respectă bunele maniere” împreună cu Direcția Generală Educație Tineret și Sport. Orele individuale pentru adulți de bune maniere în afaceri și comunicarea în fața unui public m-au făcut să-mi mențin ritmul și să nu cedez în fața greutăților sau a nopților nedormite. Am continuat campania „Puterea de a învinge” împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale și am amintiri deosebite de la trainingurile pentru femei pentru a-și recăpăta încrederea în sine”, ne mai povestește Dorina Arsene.

Creștem mari și sănătoși

„Proiectul televizat în care m-am implicat a mers mână în mână cu experiența mea de părinte. Să prezint emisiunea „Creștem mari și sănătoși” însemna pentru mine mai mult decât experiență profesională. În paralel, predam ore de bune maniere și comunicare pentru elevii de la liceele „Socrate” și „Limbi Moderne și Management”. E un fel al meu de a mă „menține în formă”, or copiii îți oferă și energie, dar și multe provocări. Tot în această perioadă am exersat, alături de copiii mei, participarea la târgurile de caritate – experiență foarte utilă și plăcută”, mai povestește trainera.

PR-ul medical… manierat

„Activitatea Centrului de dezvoltare personală „ABeZe” este în continuare una dintre prioritățile mele, având mai multe colaborări în care predau ore de bune maniere și dicție altor centre sau licee. Pe lângă acestea, încerc să mă dezvolt și în calitate de consultant de PR, fiind Manager Relații cu Publicul la Clinica stomatologică „Omni Dent”. Învăț, alături de colegii mei doctori, medicina, în mod special sunt preocupată de psihologie și neurologie”, ne mai dezvăluie Dorina.

Grădiniță versus bonă

„Și noi am oscilat mult, dorindu-ne ambii să fim maxim implicați în creșterea și dezvoltarea copiilor noștri. Aveam o prietenă de familie care ne mai ajuta. Apoi, când Mihai a împlinit vârsta de 2 ani a început să frecventeze grădinița și suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute acolo. Iar Maxim, la vârsta de un an și 3 luni a început, la fel, să frecventeze grădinița creșă. Știu că sunt multe mămici care privesc cu scepticism vârsta mică la care i-am încadrat în comunități de copii, dar din proprie experiență vă spun că este mult mai bine pentru dezvoltarea copilului în comunități, decât cu bona. Desigur ne facem timp și noi cu soțul ca să fim cu ei. Băieții, indubitabil, îl adoră pe tati”, ne mărturisește intervievata noastră.

Nu cădeți în rutină

„În tot acest timp am înțeles cât efort trebuie să depui ca să obții „succesul”. Viața de mamă este foarte frumoasă, dar și extrem de complicată și dacă nu știi să gestionezi bine această perioadă, rutina, greutățile care pot apărea, faptul că nu ai ajutor sau poate ești o fire panicoasă. E normal să intervină și stări de supraoboseală, care pot duce la depresie. De aceea, pregătiți-vă eventuale activități după naștere și nu vă lăsați copleșite de rutină. Aveți grijă de voi zilnic (amintiți-vă că sunteți cea mai importantă) și desigur bucurați-vă de fiecare clipă petrecută împreună cu cei mici. Eu n-am crezut că picii mei îmi vor da atâta energie și putere”, ne-a mai spus Dorina Arsene.

PS: „A fost un drum lung și deosebit, însă privind rezultatele obținute cu siguranță efortul a meritat. Pot spune că cele mai mari greutăți au trecut, copii încep să fie independenți, iar noi, fiecare cu activitățile sale – viața devine mai roz. În loc de concluzie vreau să spun un sincer mulțumesc celor care mă susțin și care-mi oferă sprijin și încredere zi de zi”, a încheiat trainera.