„Provocarea voastră m-a făcut să retrăiesc zecile de emoții și amintiri” – ne-a mărturisit chiar din start Dorina Arsene, fondatoarea școlii de bune maniere „ABeZe”. Specialista în comunicare și bune maniere a fost provocată de noi în #10yearschallenge de Revista EA.md care împlinește, pe 10 octombrie 2020, 10 ani de activitate. Să vedem cum s-a schimbat viața ei și ce momente frumoase a trăit în viața personală și în carieră.

S-a lăsat provocată și ne-a răspuns cu drag jurnalista Dorina Arsene.

Gânduri bune pentru noi

„În primul rând, permiteți-mi să Vă felicit cu ocazia celor 10 ani (3650 de zile) de lucru intens, de muncă asiduă, de progres continuu. Vă admir pentru unicitatea proiectelor interesante și diferite, vă urmăresc pentru noutățile zilnice și pentru maniera curată și corectă de a scrie și descrie situații, evenimente, amintiri”, ne-a transmis Dorina.

Anii au trecut, dar „motorașul nu se oprește”

„Inițial, acum 10 ani, eram doar o cititoare fidelă a revistei ea.md, apoi, viața m-a încurajat să fiu una dintre protagoniste. Provocarea voastră m-a făcut să retrăiesc zecile de emoții și amintiri, să găsesc unicitatea timpului din această perioadă pentru a o transpune în câteva cuvinte. M-ați făcut să mă joc cu amintirile și să le selectez pe cele care au cu adevărat valoare. Deseori, atunci când croșetăm amintiri le vociferăm pe cele plăcute pentru a păstra aproape clipele fericite. În 2010 lucram în calitate de redactor șef la o revistă on-line, abordam, în mod special subiecte politice și educaționale, timp în care gândeam proiectul meu pentru a cultiva o societate altfel. În 2011 am dat startul unui proiect grandios pentru Republica Moldova – unicul Centru de dezvoltare personală bazat pe studierea regulilor de bune maniere „ABeZe”. Apoi, în timp ce îl dezvoltam, cream și proiecte de promovare, comunicare și, în timp, datorită unei implicări imense, datorită unei munci grandioase fără zile de odihnă și calitatea studiilor, am obținut încrederea părinților și dragostea copilașilor”, ne povestește Dorina Arsene.

 

 

O creștere profesională deosebit de frumoasă

„În această perioadă m-am dezvoltat pe plan profesional; am obținut diploma de master în comunicare și publicitate la USM, am susținut examenul pe nota 10 la Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor (CNFPA),  în calitate de trainer, la București, sunt absolventa Institutului Diplomatic Român, București; am predat mai bine de 15 mii de ore, atât în licee private, ore individuale, training-uri, cursuri, cât și în instituții de stat; am prezentat o emisiune radio „Academia bunelor maniere”, am fost co-prezentatoare în cadrul emisiunii TV „Codul bunelor maniere”, am prezentat o emisiune în domeniul sănătății „Creștem mari și sănătoși””, ăși mai amintește eroina noastră.

 

Cele două comori adunate

„Acești ani m-au schimbat foarte mult și m-au ajutat să cresc în calitate de specialist PR Manager, să coordonez zeci de proiecte de marketing și comunicare. Pe plan personal, sunt fericită că îmi este alături soțul meu și ușor, ușor, m-am transformat dintr-o rebelă într-o mămică puternică și sigură pe sine, având alături 2 copilași minunați – băiețeii noștri, Mihai și Maxim. Privind retrospectiv, scopurile bine definite, munca asiduă, credința puternică în ideile propuse, dorința de schimbare sunt pietrele de temelie care au stat la baza transformării sau evoluției mele în acești 10 ani”, ne mai dezvăluie Dorina Arsene.

 

„Vă mulțumesc pentru că sunteți și pentru ceea ce faceți”, ne-a mai spus în final Dorina.