Compania Interact Media SRL, publisherul AGORA.md și al revistei online pentru femei EA.md, anunță că nu mai deține în portofoliu revista EA.md. „SEOLITTE”, companie specializată în digital marketing și optimizări SEO, cu experiență de 5 ani pe piața națională și internațională, devine unic proprietar al platformei online dedicată femeilor www.EA.md.

„Interact Media”, publisher cu o istorie de peste 10 ani în industria media din Moldova, care a dezvoltat de-a lungul anilor platforme de referință: unimedia.info, agora.md, EA.md a finalizat pe data de 23 aprilie tranzacția de vânzare a site-ului EA.md. Platforma a fost preluată de către compania „SEOLITTE”, o companie cu 5 ani experiență în sfera serviciilor digitale și a strategiilor de promovare online a afacerilor, activă pe piața de marketing digital din 2016.

Trecerea platformei EA.md în proprietatea „SEOLITTE”  marchează începutul unei etape următoare de creștere pentru acest business media, fondat în urmă cu 10 ani, în contextul în care expunerea la noi modele de business va genera multiple oportunități de dezvoltare pe mai multe paliere.

Managementul EA.md va fi asigurat în continuare de echipa companiei „SEOLITTE”, directoare generală Alina Hasnaș, administratoare Corina Dabija și directoare comercială Stella Popa, alături de editora șefă Cristina Popov, tandem care își propune să traseze noi direcții de dezvoltare și creștere pentru platformă.

„Avem mai multe planuri de dezvoltare pentru EA.md și credem că în scurt timp vom putea să facilităm o creștere accelerată în termeni de audiență și ofertă de conținut pentru publicul site-ului. Suntem siguri că experiența pe care o deținem în marketing digital, echipa talentată și angajamentul de a inova ne vor aduce rezultate extraordinare. Le urăm bun venit reporterelor și autoarelor de proiecte Eugenia Ion, Cristina Popov, Ana Scripnic în cadrul companiei „SEOLITTE” pentru a construi un proiect mediatic și ziaristic fără precedent în Republica Moldova.” – Alina Hasnaș, CEO SEOLITTE

Platforma EA.md este citită în mediu de peste 500 de mii de cititori pe lună și adună peste 1 milion de afișări/lună. În 2020 site-ul a avut o audiență totală de 6,5 milioane cititori, iar comunitățile de pe rețele sociale au însemnat 73,3 mii urmăritori pe Facebook, 14  mii pe Instagram, 5400 pe YouTube. Pe parcursul celor peste 10 de activitate s-au publicat peste 100 mii de noutăți, articole, interviuri și reportaje, impactul acestora având răsunet național pentru sute de mii de femei din țară și de peste hotare.

„În octombrie 2020, prima revistă online pentru femei EA.md a trecut de pragul de 10 ani, 9 dintre care am avut onoarea să-i petrec cu această echipă și să contribui la dezvoltarea unui site de calitate, apreciat și citit de peste 500 de mii de cititori pe lună. Am organizat de-a lungul anilor zeci de evenimente de entertainment, campanii de informare și campanii prin care am contribuit la diverse acte de caritate. Suntem mândri de creșterea EA.md din ultimii ani și le mulțumim pe această cale tuturor membrilor echipei, clienților, partenerilor și tuturor care au contribuit la succesul companiei. Mă bucur să știu că urmează proiecte noi și o viziune reîmprospătată pentru viitorul platformei”. – Nadia Darie, Interact Media

Compania Interact Media va continua să se concentreze pe direcții strategice precum jurnalismul de calitate, sustenabilitate și inovație tehnologică prin dezvoltarea platformei media AGORA.md, păstrând o colaborare activă cu echipa portalului EA.md.