Atunci când dorim să slăbim suntem în stare să încercăm toate metodele doar să scăpăm de kilogramele nedorite. O metodă foarte în vogă acum este dieta pe bază de sucuri detoxifiante. Este această dietă una sănătoasă? Antrenoarea Cristina Onofrei ne-a oferit părerea sa.

„De cele mai multe ori, atunci când ești la detoxifiere, ajungi să consumi o cantitate mare de fructe și sucuri din fructe, în speranța de a elimina eficient toxinele din corp. Însă, în realitate, nu faci altceva decât să consumi o cantitate exagerat de mare de zahăr (fie el și natural), care își face de cap cu nivelul insulinei. Acest lucru poate să cauzeze acnee, oboseală accentuată și o senzație intensă de foame.

Ceea ce este îngrijorător la aceste diete de detoxifiere cu sucuri urmate mai multe zile, este tocmai faptul că privezi organismul de ingrediente cheie pentru bună lui funcționare – proteine și grăsimi”

Am ținut înainte tot felul de diete, până a înțelege că cea mai bună versiune pentru mine ce ține de alimentație este una de a combină alimentele corect și a mânca sănătos.

„Pentru o dietă eficientă este important să beți zilnic cel puțin 2 litri de apă plată, astfel, organismul nostru va asimila mai ușor proteinele naturale. De asemenea, fructele și legumele sunt importante, indiferent de dietă pe care o alegeți când vreți să slăbiți, astfel că trebuie să le includeți în alimentația zilnică.

Când veți zice „vreau să slăbesc” trebuie să alegeți dintr-o mulțime de diete, pe cea care vi se potrivește cel mai bine, astfel că trebuie să cercetați puțin, înainte de a începe, pentru că e posibil că nu toate dietele să fie potrivite pentru voi.

Iată și o listă cu tipuri de diete, din care puteți alege eventual ceea ce vi se potrivește:

Diete cu fructe, diete rapide, diete sănătoase, diete ușoare, diete pentru celulită, diete personalizate, diete disociate și altele.

Poate ar fi chiar indicat să solicitați și părerea unui medic nutriționist înainte de a urma un anumit tip de dietă. Nu uitați! Pentru a slăbi, nu este suficient să urmați doar o dietă, ci trebuie să efectuați și exerciții fizice.”

Citește și: Cum declanșăm procesul de slăbit și ne ajută ceaiurile să scăpăm de kilograme? Ne răspunde antrenoarea Cristina Onofrei

Distribuie articolul: