Un desert de sezon, ale cărui arome te fac să uiți de frigul de afară. Merele umplute sunt atât de ușor de preparat! 

Ingrediente:

  • 4 mere mari
  • 2 linguri musli
  • 100 ml lapte
  • 100 g migdale
  • 100 g stafide
  • 50 ml rom
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • Pentru sosul de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură amidon
  • 1 esenţă de vanilie
  • 75 g zahăr

Preparare:

Cureţi merele de codiţe şi de cotoare şi le scobeşti. Pui musli la înmuiat în laptele călduţ, după care amesteci cu migdalele sfărâmate. Adaugi stafidele, care au stat la înmuiat în rom 30 de minute, scorţişoara şi amesteci bine. Umpli merele, le aşezi într-un vas uns cu unt şi dai la cuptor 30 de minute.

Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Pui amidonul şi amesteci. Diluezi compoziţia cu laptele fierbinte, amestecând continuu. O aşezi pe foc până dă în clocot. Când sosul s-a îngroşat, iei de pe foc şi adaugi esenţa de vanilie.

Serveşti merele cu sosul de vanilie.

Poftă bună!

Sursa: clickpoftabuna.ro

Vezi și: Chifteluțe glazurate cu gust dulce-acrișor. O gustare rapidă sau o cină în toată regula!