Sendvişurile cu această înghețată ușoară cu vanilie și zmeură sunt exact ceea ce ai nevoie vara asta, mai ales în zilele caniculare.

Este oficial sezonul sendvișurilor cu înghețată! După câteva zile de caniculă și cer însorit, modalitatea perfectă de a te răcori şi a sărbători vara este cu o îngheţată de zmeură. Cremoasă şi bogată în fructe proaspete, această îngheţată poate fi pusă între vafe făcute în casă ori foi de napolitană. Este o rețetă atât de simplă, încât n-o să crezi cum de nu te-ai gândit la ea înainte. Cu siguranţă, va deveni sendvişul tău dulce preferat.

Ce ingrediente sunt necesare pentru patru porţii

Pentru vafe:

250 făină

125 g unt

2 ouă

75 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

1/2 linguriţă praf de copt

180 ml lapte

Pentru îngheţată:

800 g zmeură

4 linguri zeamă de lămâie

250 g zahăr

225 ml lapte

300 g smântână

2 linguriţe esenţă de vanilie

Cum să faci vafe cu îngheţate de zmeură

Pentru vafe, amesteci untul moale cu zahărul. Înglobezi ouăle, unul câte unul, zahărul vanilat, făina combinată cu praful de copt, iar, la final, laptele. Pui câte două-trei linguri de aluat în aparatul pentru vafe încins. Coci vafele, apoi le laşi la răcit.

Pentru îngheţată, combini 100 de grame de zahăr, zeama de lămâie și zmeura. Le laşi deoparte circa două ore. Amesteci într-un blender jumătate din cantitatea de zmeură cu zahărul rămas, laptele, smântâna și vanilia.

Adaugi zmeura păstrată şi mai amesteci puţin, cu grijă. Transferi totul într-o caserolă și o introduci în congelator, peste noapte. Înainte de a îngheţa complet, amesteci de câteva ori, la interval de 30 de minute. Prinzi cu îngheţată câte două vafe răcite bine şi le serveşti ornate cu zmeură proaspătă.

 

Distribuie articolul: