O rețetă delicioasă o constituie biluțele din biscuiți cu cacao și nucă de cocos și sunt desertul ideal în zilele de post. Răsfățul perfect pentru papilele gustative. 

Ingrediente:

  • 800 g biscuiți
  • 150 g pudră de cacao
  • 50 g fulgi de cocos
  • 50 g margarină pentru prăjituri sau unt de cacao alimentar
  • ½ sticluță esență de rom, opțional
  • 200 g zahăr
  • 4 pahare apă
  • 2 pliculețe zahăr vanilat.

Preparare:

Biscuiții se macină sau se dau la blender. Îi amesteci într-un vas împreună cu pudra de cacao și zahărul vanilat. Pui apa la fiert și topești zahărul în ea, până la omogenizare. Adaugi esența de rom, opțional. Încorporezi margarina sau untul de cacao.

Torni lichidul călduț peste biscuiți și amesteci bine. Lași deoparte 1 oră. Formezi biluțe de mărimea dorită pe care le dai prin nuca de cocos. Dai la rece 30 de minute înainte de servire.

Poftă bună!