În familia dansatorului Mihai Ungureanu e disciplină și bună organizare. „Că de n-ar fi, nu v-am povesti”, vorba ceea. Lilia, mama dansatorului, este cea care le pregătește dejunul - masa care îi adună pe toți la un loc, iar tati se ocupă de copii imediat ce ei trebuie să iasă din casă. În căminul lor cald este însă mereu un suflețel care îi așteaptă - pisoiul Matthew, pentru care familia a făcut un mare efort de reorganizare în casă și în obiceiuri. Cum le place să dejuneze, ce preferințe culinare au Mihai Ungureanu și surioara sa, Alexandra, și cum petrece familia de sărbători, am aflat chiar de la ei.

Dejunul e masa care ne ține împreună, chiar dacă pentru scurt timp

Avem cu toții un program foarte plin. Mihai este în antrenamente până pe la 20:00 sau chiar 21:00, apoi se ocupă și de teme și e foarte dificil, mai ales seara, să avem cina împreună. Dimineața însă, până nu mănâncă, nu pleacă nimeni din casă – deci dejunul e masa care ne ține împreună, chiar dacă pentru scurt timp, deoarece fiecare trebuie să fugă cât mai repede la școală sau la muncă. Copiii adoră clătitele mamei și le simt mirosul încă de la scară.

Familia Mihai Ungureanu

De la fiecare dintre bunici, copiii au câte un fel de mâncare favorită

Mama gătește bine, zilnic, acasă, însă de sărbători de obicei suntem la bunici. Acolo este răsfățul culinar adevărat, iar copiii abia așteaptă să meargă la bunica Elena pentru zeama extraordinar de gustoasă și la bunica Lidia pentru răcitura mereu făcută ca la carte. Da. sărbătorile sunt doar în familia extinsă și avem pe masă atunci tot ce poți găsi, tradițional, la moldoveni. Adevărul este că ne place mâncarea de casă, făcută din ingrediente crescute în grădină.

Familia Mihai Ungureanu

Mihai a decis să dea motanului porția sa de dulce

Mihai a crescut vara aceasta, s-a mai înălțat și, spune el, a adunat și kilograme. Noi ne mai amuzăm, însă el spune că este pe dietă. A decis să reducă din dulciuri, prăjituri, deci să lase partea de dulce pentru Matthew – pisoiul nostru. Adevărul este însă că pisicul mănâncă în mare mâncare specială, dar asta deja e altă temă.

Familia Mihai Ungureanu

Familia Mihai Ungureanu

Le educăm copiilor valorile primite de la părinții noștri

Cred că nu există reguli stricte de educație și noi chiar suntem o familie căreia nu i se pot atribui reguli. Investim mult în copii și îi susținem, drept răspuns ei ne bucură cu succesele lor și de fiecare dată vrem să îi vedem tot mai sus. Le educăm omenia și cumsecădenia, iar mai presus de toate, le spunem că statutul social sau succesul nu trebuie să îl schimbe pe om. El vine și pleacă, iar prietenii și lumea din jur e cea care te va susține mereu.

pretzelPretzel are o rețea mare de covrigării în toate sectoarele mun. Chișinău:
Str. Bănulescu Bodoni, 47
Str. Vasile Alecsandri, 11 
Str. N. Testimițeanu, 29/7 
Str. Gh. Asachi, 27/1 
Str. Sciusev, 62
Str. Alba Iulia, 198
Str. Renașterii Naționale, 32
Bd. Decebal, 61
Bd. Ștefan cel Mare 128/1