În fiecare dimineață ne tot gândim care este dejunul potrivit pentru a fi pregătit pentru toată familia. Aceasta fiind o masă important a zilei. Dejunul este doza de energie din prima parte a zilei care te ajută să rămâi concentrată și eficientă.

Rețele rapide dar și gustoase sunt cele mai căutat. Noi îți venim în ajutor cu câteva idei:

Ou fiert cu pâine prăjită

– pâinea prăjită este o alegere bună pentru un mic dejun rapid și sănătos și poate fi folosită pentru diverse rețete rapide. Cea mai simplă rețetă este o felie de pâine prăjită alături de un ou ochi sau fiert. Poți diversifica folosind puțină brânză și roșii.

Omleta

– aceasta este o rețetă simplă și rapidă pentru un mic dejun sănătos și poate fi preparată în diverse moduri. Poți alege o rețetă clasică de mic dejun cu omletă cu doar puțină sare sau poți adăuga mozarella sau brânză, roșii, spanac sau chiar somon afumat.

Terci de ovăz cu nuci

– pune într-un vas apă și ovăz și încălzește pe foc timp de 3 minute. La final, adaugă puțină scorțișoară, nuci și banane. Este un mic dejun rapid și consistent care îți va potoli foamea și va reduce senzația de foame pe parcursul zilei.

Griș cu lapte

– toarnă laptele într-un vas, adaugă și puțin zahăr brun, iar când ajunge în punctul de fierbere, începe să torni grișul amestecând încontinuu. Când amestecul capătă consistentă, da focul mai mic și continuă să amesteci pentru câteva minute. Poți servi grișul cu lapte clasic și simplu sau poate fi însoțit de câteva fructe proaspete sau deshidratate.

Smoothie

– este o băutură sănătoasă care poate fi consumată la micul dejun și conține un mix de vitamine și minerale. Acesta poate fi preparat din legume, fructe, lapte vegetal, sirop și gheață și poți încerca diverse rețete de smoothie, după preferințe, fiind un mic dejun natural gustos.

Îți recomandăm să încerci toate aceste idei și să ne scrii în comentarii care este preferatul tău ?