Terciul fierbinte este modalitatea perfectă de a începe ziua. Cu toate acestea, rețeta clasică pentru micul dejun preferat al tuturor nu este de fapt atât de sănătoasă. Și iată de ce.

Nutriționiștii se ceartă constant dacă este sănătos să mănânci terci la micul dejun. Pe de o parte, terciul are o mulțime de fibre, care sunt necesare pentru funcționarea sănătoasă a intestinelor. Pe de altă parte, recent, experții au început să vorbească din ce în ce mai mult despre beneficiile unui mic dejun proteic – grăsimi – cu un conținut minim de carbohidrați.

Și totuși, beneficiile terciului nu pot fi supraestimate, căci cerealele sunt o parte importantă a dietei. Dar, cu toate acestea, majoritatea oamenilor gătesc terciul incorect, motiv pentru care acesta își pierde aproape complet proprietățile benefice.

Motivul este folosirea laptelui de vacă cu cerealele.

Această combinație nu este considerată optimă din punct de vedere al nutriției: lactoza interferează cu absorbția componentelor utile din cereale. În locul beneficiilor așteptate, la scurt timp după un astfel de mic dejun apare letargia, balonarea și dorința de a mânca din nou.

În plus, nu uita că lactoza este unul dintre soiurile de zahăr. Deci, terciul cu lapte nu numai că va fi greu de digerat de către organism, dar va afecta și nivelurile de zahăr din sânge.

De acord, este păcat când micul dejun, pe care îl consideri sănătos, contribuie la creșterea în greutate și la deteriorarea calității pielii. Dar exact așa este afectat organismul de o eliberare puternică de insulină, în urma salturilor nivelurilor de zahăr din sânge!

Pentru ca terciul să ajute organismul, acesta trebuie fiert în apă sau lapte vegetal. Desigur, la început, un astfel de mic dejun va părea neobișnuit, căci gustul terciului de lapte ne este familiar tuturor încă din copilărie. Cu toate acestea, unele variante alternative de lapte oferă un gust foarte bun, principalul este să nu vă fie frică și să le încercați!

Distribuie articolul: