Avocado este fructul pe care îl poți mânca în orice moment al zilei si cu atât mai mult dimineața, la micul dejun. Îl poți combina cu diverse alte ingrediente și poți prepara rețete rapide, sățioase și sănătoase, ideale pentru prima masă a zilei

Nutriționiștii îl numesc un superaliment deoarece este bogat în fibre, antioxidanți, substanțe nutritive (vitaminele K, C, E, B6, B5, A), acid folic, magneziu, fier, zinc și potasiu (chiar mai mult decât bananele).

Într-o porție de 100 de grame de avocado se găsesc 160 de calorii, 2 grame de proteine și 15 grame de grăsimi, dintre care cea mai mare parte o reprezintă grăsimile monosaturate, 10 grame, benefice pentru sănătate.

În plus, este unul dintre alimentele sărace în carbohidrați și cu un conținut scăzut de grăsimi saturate.

Uite cum trebuie să cureți un avocado:

taie fructul de avocado pe jumătate, astfel încât sâmburele să rămână intact;

înfige lama cuțitului în sâmbure și trage-l ușor înapoi ca să îl scoți;

cu ajutorul unei linguri; desprinde ușor pulpa de coajă. Dacă pulpa este moale, o poți sfărâma direct într-un bol.

Toast cu avocado și ou poșat

Ingrediente:

2 felii de pâine proaspătă integrală

2 avocado

2 ouă

2 linguri de oțet

sare

zeamă de lămâie

ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Prepară mai întâi oul fiert. Pune apa la fiert într-un vas încăpător (de cel puțin 1.5 litri) și adaugă 2 linguri de oțet (acesta împiedică albușul să se separe de gălbenuș). Când apa ajunge la punctul de fierbere, înainte să clocotească (încep să apară bule mici), poți sparge cele două ouă și să le dai drumul în apă. Lasă-le să fiarbă pentru fix patru minute, fără să le atingi. În cazul în care acestea se lipesc, mișcă ușor fundul vasului. Când au fiert, le poți scoate din apă.

Într-un bol mediu, zdrobește miezul celor două fructe de avocado cu ajutorul unei furculițe. Adaugă sare și puțină zeamă de lămâie și continuă să amesteci. Întinde un strat generos din pasta de avocado pe cele două felii de pâine și adaugă pe fiecare câte un ou. Stropește cu puțin ulei de măsline și servește.

 

Distribuie articolul: