E toamnă și a trecut sezonul căpșunelor, însă dacă ai păstrat în frigider câteva, poți prepara un zefir din ele.

Ingrediente:

Căpșune înghețate – 200 grame.
Gelatină — 15 grame.
Zahăr pudră — 150 grame.
Lămâie — jumătate.

Mod de preparare:

1. Dezgheață căpșunele. Pstrează sucul. Mărunțește căpșunele în blender.
2. Adaugă gelatină, lasă să se umfle căteva minute, apoi adaugă zahăr pudră, amestecă și încălzește la foc mic, amestecând ușor până se dizolvă gelatina. Nu fierbe!
3. Lasă amestecul să se răcească până la temperatura camerei și mixează amestecul vreo 5-7 minute la o viteză mare, până nu vei obține o consistență deschisă la culoare și groasă.
4. Toarnă în forme (sau pe o tavă acoperită cu hârtie alimentară) amestecul și lasă la rece pentru câteva ore.
5. Când se va răci aplică deasupra zahăr pudră și servește!

Poftă bună!3B9TvDH16mA 702R5_7jW0c UbpEE2RK9LA mZuMfYabXAQ ojjj5WLA6eU

Distribuie articolul: