Cu siguranță ai auzit de cele opt pahare de apă pe zi pe care trebuie să le consumi, însă ele par să nu fie de ajuns. Ai fi surprinsă de faptul că există nenumărate alte alimente și băuturi pe care le poți consuma și care îți asigură nivelul optim de hidratare.

Așa că, iată care sunt cele 5 moduri prin care să rămâi hidratată:

Apă cu diferite infuzii de plante

Apa de cocos, arțar sau cactus reprezintă surse excelente pentru a te hidrata pe parcursul zilei. Pe lângă asta, sunt și alternative a băuturilor destinate persoanelor care fac sport. Chiar dacă aceste băuturi au o serie de beneficii, trebuie să știi că ele trebuie consumate cu moderație.

Apa de cocos te hidratează extrem de mult, însă ea este bogată atât în carbohidrați, cât și în zahăr. Arțarul este un îndulcitor natural, însă și în acest caz trebuie să ai grijă la cantitatea pe care o consumi.

Apa de cactus, despre care s-a vorbit că ar fi o băutură minune, este un remediu atunci când vorbim despre soluții împotriva mahmurelii. Pe lângă asta, poți adăuga oricând lămâie, mentă sau chiar pepene pentru și mai multă aromă și un gust mai fresh.

Ceaiul rece

Specialiștii recomandă să nu bem cafea atunci când este foarte cald afară, însă cu ce o înlocuim? Iată că avem și soluția, și anume ceaiurile reci.
Desigur, sfatul lor este să îți prepari chiar tu acest ceai deoarece de cele mai multe ori, găsim în magazine băuturi bogate în zahăr și care nu ne sunt deloc benefice. Pe lângă acest aspect, ele sunt și scăzute în antioxidanți.

Băuturi energizante pentru sportive

Persoanele care fac sport obișnuiesc să consume astfel de băuturi energizante pentru a-și restabili nivelul de electroliți, potasiu și sodiu necesare pe timpul sportului. Însă, chiar și așa, aceste băuturi nu sunt destinate tuturor persoanelor, mai ales că ele conțin și foarte multe chiminale. O alternativă eficientă ar fi prepararea propriei băuturi care să te energizeze din apă, suc de lămâie, portocală, îndulcită cu miere, sirop de agave sau de arțar, sare de Himalaya, piper cayenne și pudră de magneziu.

Pepene

Pepenele, fie el roșu sau galben, este o variantă excelentă și la îndemână de a te hidrata. Acesta conține electroliți, fitonutrienți, antioxidanți și vitamina C. Pe lângă toate aceste beneficii, el este format din 92% apă, ceea ce nu îl face doar sănătos, dar are și capacitatea de a te hidrata. Îl poți consuma ca atare, însă îl poți combina și cu alte fructe sau legume în diferite smoothie-uri sau alături de un iaurt și alte semințe.

Apa cu vitamine

Deși este la mare căutare această apă cu vitamine, specialiștii recomandă consumarea ei cu moderație deoarece există unele vitamine care nu sunt absorbite de către organism. Dacă nu îți dorești să consumi fructe și legume, care știm că sunt bogate în vitamine, asigură-te că verifici eticheta înainte de a cosuma o apă cu vitamine deoarece unele sortimente pot avea un nivel extrem de ridicat de zahăr.

Sursa

Distribuie articolul: