Ficățeii ies suculenți, moi și prăjiți exact cât trebuie. Pentru tot mi-au trebuit doar câteva minute. Ficățeii gătiți după o asemenea rețetă le vor plăcea tuturor!

Ingrediente
500 g ficăței;
1-2 cepe;
1 linguriță de sare;
5-6 linguri de făină;
ulei de floarea-soarelui pentru prăjeală.

Cum se prepară?
Curățați ceapa și tăiați-o rondele medii. Căliți rondele pe tigaie în ulei. Spălați ficățeii, uscați-i cu prosoape de bucătărie (hârtie). Tăiați-i felii subțiri de 1 cm grosime, eliminați ațele.

Puteți folosi orice fel de ficăței: de pui, de porc sau de vită.Amestecați făina cu sarea. Rostogoliți feliile de ficat prin făină.

Scuturați puțin de făina în plus și puneți felia de ficat în tigaia cu ceapă. Dați focul la intensitate minimă și dacă este necesar adăugați ulei. Peste 1- 1,5 minute întoarceți ficățeii pe partea cealaltă.

Datorită faptului că ficățeii stau pe ceapă ei nu se vor arde și se vor îmbiba cu vapori de aromă. Prăjiți până ficățeii sunt gata, nu trebuie să aibă sânge. Amestecați-i cu ceapa și lăsați tigaia pe foc încă 15-20 de secunde.

Sunt gata atunci când ficățeii nu mai au sânge, puteți verifica înțepând unul cu o furculiță. Cel mai important este să nu îi prăjiți prea mult.

Citește și: Colțunași cu cartofi și ciuperci, ca la mama acasă! Surprinde-i pe cei dragi (Video)

Distribuie articolul: