Dacă vrei să pregătești un desert deosebit, ceva dulce care să cucerească pe toată lumea, începând cu bunici, părinți, copii și până la iubit sau soț, cremșnitul este soluția ideală. Aluatul crocant intră într-un contrast de textură fabulos cu vanilia cremoasă, într-o încântare culinară deloc greu de preparat.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250g făină,
  • 250g unt,
  • ½ linguriță sare,
  • 1 lingură de oțet de mere,
  • 1 pahar cu apă.

Ingrediente cremă:

  • 1 kg lapte,
  • 5 linguri zahăr,
  • 5 gălbenușuri,
  • ½ baton vanilie,
  • 5 lingurițe făină.

Preparare:

Pentru aluat ai puțin mai mult de muncă, dar nu te speria! Primul pas este să pui făină într-un castron, să faci o scobitură în mijloc unde să torni apă, sarea și oțetul, pe care să le bați bine și să amesteci, treptat, cu făină, până când se formează o coca.
Pe un blat stropit cu făină, cu ajutorul unui sucitor, întinde aluatul așa, încât să aibă grosimea de 1,5 cm. Peste foaie, așează untul proaspăt, din frigider. Întinde-l peste blat cu atenție, lăsând marginile neacoperite. Împăturește coca asemeni unui plic, de sus, de jos, de la stânga și de la dreapta. Lasă-l să se odihnească la rece timp de 15 minute.
După aceea, întinde-l din nou pe blat și împăturește-l, de data aceasta, în trei părți: de la stânga o dată și de la dreapta peste cealaltă parte. Lasă-l iar la rece pentru 20 de minute. Repetă procedeul de încă patru ori. Lucrat în acest fel, vei obține faimosul aluat ce se va desface foi-foi. Asta dacă nu trișezi și îl cumperi gata-făcut de la magazin!
Pentru cremă, freacă gălbenușurile cu zahăr, adăugă făina și picura laptele cald, pe care l-ai fiert în prealabil cu vanilia. Amestecă bine pe baie de apă sau la foc domol, până se îngroașă.
Răsfață aluatul de cremșnit cu delicioasă cremă pudrată. Rețeta de cremșnit pe care ți-am propus-o nu are cum să dea greș!

Poftă bună!

Sursa: divahair.ro

Vezi și: Rețetă vegetariană (de post): Supa-cremă de roșii

Distribuie articolul: